Anmeldelse Skole-hjem-samarbejde
0   259

Fra Hamids mor

Fra Hamids mor

Fakta


Titel
Fra Hamids mor

Pris
250 kroner

Type
Dvd

Forlag
Nordstjernen Film og TV

"Er der nogen, der har nogle spørgsmål?" Replikken er henvendt til forældrene i filmen "Fra Hamids mor", der med dannebrogsflag i hånden følger deres barns første skoledag. Men hvilke spørgsmål, og hvordan skal de stilles?

Artiklen fortsætter under banneret

Filmen præsenterer en gruppe forældre og unge med anden etnisk oprindelse end dansk, der hver især fortæller om deres erfaringer med og tanker om skole-hjem-samarbejdet. At stille spørgsmål og indgå i dialog er ikke så ligetil. For eksempel fortæller en elev, at fordi hans forældre ikke forstod, hvad der blev sagt, kunne han selv styre, hvad de fik at vide. En anden fortæller, at grunden til, at hans far ikke deltog i forældremøderne, var, at han følte sig ydmyget over ikke at kunne kommunikere på dansk.

De forskellige fortællinger giver anledning til refleksion over og tanker om, at samarbejde, dialog og det at stille spørgsmål ikke bare er en selvfølgelighed og noget, der sker af sig selv. Forældrene kommer selv med bud på handlemuligheder. En forælder udtrykker ønske om, at læreren havde taget fat i hende, spurgt, om hun havde behov for hjælp, og fortalt hende, hvordan hun skulle hjælpe sit barn. I stedet havde hun bare siddet og smilet, og der var derfor ikke taget fat om problemerne. En anden fastslår, at kun ved at skabe en fælles referenceramme gives der mulighed for dialog. En tredje opfordrer til ikke at give etnicitet skylden.

Filmen er oplagt som udgangspunkt for debat og dialog. Der er nok at tage fat på.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
565 andre er allerede tilmeldt
Nyhed: Nyt fagligt netværk

NYHED! Vidste du, at du lige nu læser på Folkeskolens helt nye faglige netværk Dansk som andetsprog?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.