Finanslov
1   548

Finansministeren: Kommune-besparelser kan gå til skattelettelser

Pengene fra regeringens planer om et kommunalt omprioriteringsbidrag kan ende med at blive brugt på skattelettelser. Det skriver finansminister Claus Hjort Frederiksen i et svar til Finansudvalget.

Selvom Dansk Folkeparti tidligere har udtalt til folkeskolen.dk, at pengene fra regeringens bebudede omprioriteringsbidrag ikke må forlade det kommunale system, slår finansministeren i et skriftligt svar fast, at dette ikke er tilfældet. For pengene kan gå til både skatte- og afgiftslettelser, skriver Claus Hjort Frederikseni et svar til Finansudvalget.

"Råderummet under det statslige delloft for driftsudgifter, herunder provenuet fra omprioriteringsbidraget i kommuner og regioner, vil løbende blive udmøntet i forbindelse med de årlige finanslove og aftaler med kommuner og regioner. Det kan være til både velfærd, herunder også prioriterede indsatser i kommunerne, samt til skatte- og afgiftslettelser", fremgår det af ministerens svar.

Artiklen fortsætter under banneret

Kommuner skal frem med den store sparekniv

Bliver omprioriteringsbidraget en realitet skal kommunerne aflevere 2,4 milliarder om året fra 2016 til 2019. Gøres besparelserne op i lærerstillinger, svarer det omkring 14.500 lærere.

At kommunepengene kan ende med at blive brugt på skattelettelser, strider direkte imod tidligere meldinger fra regeringens største støtteparti. Dansk Folkeparti har tidligere udtalt, at de gerne støtter et omprioriteringsbidrag, men pengene ikke må forlade det kommunale system. Partiet ser hellere, at pengene skal bruges til at udjævne den økonomiske ulighed mellem kommunerne.

Socialdemokraterne har afvist at støtte omprioriteringsbidraget. Samtidig kører Danmarks Lærerforening i fællesskab med en række andre faglige organisationer kampagnen 'Brug velfærdsflertallet', der opfordrer velfærdspartierne til at udnytte deres flertal uden om regeringen til at undgå velfærdsbesparelser.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ