Jens Rohde er gruppeformand for Venstre i Viborg og klar til at gå sammen med De Konservative om at sende en ansøgning til Ellen Trane Nørby om, at Viborg kan droppe lektiehjælp og understøttende undervisning.

Viborg vil droppe lektiehjælp og understøttende undervisning

Konservative og Venstre i Viborg Kommune har besluttet at tage undervisningsminister Ellen Trane Nørby på ordet og søge om, at de lokalt kan droppe både understøttende undervisning og lektiehjælp/faglig fordybelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvis kommunerne kommer til mig og siger: »Kan vi få lov til at droppe de her tre ting, giv os lige lidt luft« - så vil jeg gerne kikke på det. Men der er ikke nogen, der er kommet og har sagt det", sagde den nytiltrådte undervisningsminister for nylig i Folkeskolen. (ikke specielt møntet på lektiehjælp eller understøttende undervisning, tilføjet af red. kl.19)

"Frihed er mit nøgleord"

Og i Viborg, hvor den konservative formand Søren Pape Poulsen tidligere var borgmester, er det altså lektiehjælp og understøttende undervisning, man gerne vil droppe.

"Kvaliteten i den fagunderstøttende undervisning er for ringe. Det samme er tilfældet med de tvungne lektiecafeer. Der er ofte én lærer sammen med 25-30 elever, som skal lave lektier i mange forskellige fag", siger Konservatives gruppeformand i Viborg Byråd Stine Damborg Pedersen i dag til Viborg Stifts Folkeblad.

Og hun får opbakning af Venstres gruppeformand i Viborg, tidligere folketingsmedlem, Jens Rohde:

"Jeg glæder mig over, at hun modsat Socialdemokraterne sætter frihed og indhold over struktur", siger han.

På Christiansborg står den tidligere Viborg-borgmester Søren Pape klar til at støtte en henvendelse fra kommunen og holde undervisningsminister Ellen Trane Nørby fast på, at hun er klar til at give kommunerne større frihed i forhold til folkeskolen.

Konservative: lad folkeskolerne droppe understøttende undervisning

Der er møde i forligskredsen bag reformen i morgen, hvor partierne blandt andet skal drøfte de lange skoledage, der er blevet konsekvensen af, at lektiehjælp og faglig fordybelse er blevet obligatorisk.

Folkeskolen.dk's artikler om Viborg

 

Læs mere

Viborg Stifts Folkeblad (kræver login)