Understøttende undervisning
8   900

Viborg vil droppe lektiehjælp og understøttende undervisning

Konservative og Venstre i Viborg Kommune har besluttet at tage undervisningsminister Ellen Trane Nørby på ordet og søge om, at de lokalt kan droppe både understøttende undervisning og lektiehjælp/faglig fordybelse.

"Hvis kommunerne kommer til mig og siger: »Kan vi få lov til at droppe de her tre ting, giv os lige lidt luft« - så vil jeg gerne kikke på det. Men der er ikke nogen, der er kommet og har sagt det", sagde den nytiltrådte undervisningsminister for nylig i Folkeskolen. (ikke specielt møntet på lektiehjælp eller understøttende undervisning, tilføjet af red. kl.19)

Og i Viborg, hvor den konservative formand Søren Pape Poulsen tidligere var borgmester, er det altså lektiehjælp og understøttende undervisning, man gerne vil droppe.

Artiklen fortsætter under banneret

"Kvaliteten i den fagunderstøttende undervisning er for ringe. Det samme er tilfældet med de tvungne lektiecafeer. Der er ofte én lærer sammen med 25-30 elever, som skal lave lektier i mange forskellige fag", siger Konservatives gruppeformand i Viborg Byråd Stine Damborg Pedersen i dag til Viborg Stifts Folkeblad.

Og hun får opbakning af Venstres gruppeformand i Viborg, tidligere folketingsmedlem, Jens Rohde:

"Jeg glæder mig over, at hun modsat Socialdemokraterne sætter frihed og indhold over struktur", siger han.

På Christiansborg står den tidligere Viborg-borgmester Søren Pape klar til at støtte en henvendelse fra kommunen og holde undervisningsminister Ellen Trane Nørby fast på, at hun er klar til at give kommunerne større frihed i forhold til folkeskolen.

Der er møde i forligskredsen bag reformen i morgen, hvor partierne blandt andet skal drøfte de lange skoledage, der er blevet konsekvensen af, at lektiehjælp og faglig fordybelse er blevet obligatorisk.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ