Camilla Wandahl

Publiceret Senest opdateret
1
2
3
4
5
6
7
8

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Camilla Wandahl er 22 år, studerende på Læreruddannelsen Zahle og børnebogsforfatter. Hun bor i en ungdomsbolig i Albertslund lige op til Vestskoven.

Uddannelse:

Går på anden årgang på læreruddannelsen med linjefagene tysk og billedkunst. Siden hun var 16 år, har hun desuden deltaget i et væld af skrivekurser.

Arbejdsplads:

Seminariet og arbejdsbordet derhjemme. Arbejder desuden som ekspedient i en boghandel.

Familie:

Bor sammen med sin kæreste, Jonas, som hun har kendt, siden de begge gik i folkeskolen.

Camilla Wandahl debuterede i januar med ungdomsromanen »Hjerte i vente« om pigen Gry, der ikke kan få sit liv til at hænge sammen, fordi hun er skræmt ved tanken om, at hendes lillesøster skal have en hjertetransplantation. Har desuden bidraget til et par novellesamlinger med fantasy-, gyser- og science fiction-historier. Medlem af foreningen Håbefulde Unge Forfattere og arrangerer selv skrivekurser og oplæsningsaftener. Vandt to år i træk Den Danske Science Fiction Pris for forfattere under 21 år.

Lige nu:

Jeg vil meget gerne give elever lyst til at læse, så på studiet læser jeg meget læseteori og bøger om læselyst. Jeg kunne godt tænke mig at lave et skriveværksted for børn - også dem, der er mindre gode til det. Jeg vil gerne undervise i skrivning som genre. Jeg synes, at alt, hvad jeg kan overføre fra seminariet til undervisning i skolen, er enormt spændende.

Om fem år:

Så arbejder jeg som folkeskolelærer. Gerne på deltid, så jeg har tid til at skrive for børn og unge. Og så vil jeg gerne fortsætte med at lave skriveværksteder for børn.

Efteruddannelse:

Jeg skal på børnelitteraturkursus på Vallekilde Højskole til sommer.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Min vinduesskriveplads, hvor jeg kan se ud på min lille have. Når jeg sidder og skriver, inspirerer det meget, at jeg ikke kigger ind i en væg, men ud på nogle træer og en fugl, der flyver op.

2. I min skrivebog skriver jeg indfald ned. Jeg stopper ikke med at tænke på min roman, fordi jeg sidder til undervisning. Af og til bliver jeg faktisk inspireret af noget af det, vi diskuterer i undervisningen.

3. Stephenie Meyers »Twilight Saga« er en fantasyromanserie, som handler om en menneskepige, der forelsker sig i en vampyr. Der er mange følelser på spil, og forfatteren er rigtig god til at beskrive dem.

4. Jeg går en del i teatret og glæder mig til »Phantom of the opera« og en venindetur til forestillingen »Elsk mig i nat«.

5. Mine yndlingsfilm er »Pirates of the Caribbean«, eventyr og kærlighed, action og fantasy.

6. Romanen »Hjerte i vente«, som jeg fik udgivet i januar, er nok det bedste symbol på mit job lige nu. Jeg vil gerne få børnene til at genkende sig selv og samtidig underholde læserne.

7. Når jeg sidder og skriver eller læser, flyver mine undulater, Stjerne og Gok, rundt i stuen eller kravler på mig. Indimellem sætter de sig på kanten af computeren, eller en af dem bider i min blyant. Det er hyggeligt, nærmest som var de mine muser.

8. Når jeg er træt, går jeg tit tur med vores to hunde i Vestskoven. Det giver mig ny energi, og jeg holder faktisk op med at være træt, når jeg kommer derud.