Guldborgsund Kommune
1   770

Guldborgsund: Besparelser truer 25 lærerstillinger

Onsdag eftermiddag kunne lærerne i Guldborgsund Kommune gå hjem med beskeden om, at der endnu en gang skal reduceres i lærerstaben i skoleåret 2015-16. Lige nu frygter Lolland-Falster Lærerforening, at op mod 25 lærere bliver opsagt, men håber, at det er muligt at finde end bedre løsning sammen med kommunen.

40 millioner på fire år. Så meget skal Guldborgsund Kommune spare på skoleområdet, og det går hårdt ud over lærerne, der for andet år i træk kan se frem til et usikkert forår - for hvem kan blive, og hvem må gå?

Hvis det står til Lolland-Falster Lærerforenings formand, Henrik Hansen, så skal antallet af lærerfyringer ned. Det konstant faldende elevtal i Guldborgsund Kommune gør, at der fra næste skoleår sker et fald på i alt syv klasser. Det svarer kun til 11 lærerstillinger, men alene i dette skoleår skal der spares 12-14 millioner kroner, og de penge skal jo findes et sted.

Artiklen fortsætter under banneret

"Der skal spares på den understøttende undervisning, undervisningstiden bliver sat op, og derudover er der en generel rammebesparelse", fortæller Henrik Hansen. 

Antallet af lærerfyringer var oprindeligt højere, men lærerkredsen har fået nedbragt det betydeligt. Og det er i alles interesse at få det yderligere ned, oplyser han.

"Vi har et rigtig godt samarbejde med den kommunale undervisningsafdeling og skolelederne. Og vi vil alle gerne nedbringe antallet af lærerfyringerne yderligere. Mit håb er, at vi kan redde 9-10 lærerstillinger endnu", siger kredsformanden.

Håbet er lysegrønt
Henrik Hansen håber, at man ved at lave en fratrædelsesordning og bruger pengene til vikartimer og efteruddannelse kan redde de 9-10 lærerstillinger, der kan forhindre hele læsset fra at vælte. For lærerne bliver hårdt spændt for, når de fra næste skoleår kan se frem til at skulle undervise fem klokketimer mere om ugen i forhold til sidste år, selvom undervisningsminister Christine Antorini havde lovet et maksimum på to. Lige nu underviser lærerne i Guldborgsund i gennemsnit fire klokketimer mere end sidste år.

"Konsekvensen bliver jo, at der bliver endnu mindre tid til opgaver uden for undervisningen, forberedelse og efterbehandling. Det trækker simpelthen tæppet væk under folkeskolereformen, det er umuligt at leve op til den under de her vilkår", siger Henrik Hansen, der frygter, at situationen bliver endnu værre på den lange bane.

"Derfor vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at få politikerne til at se skolerne som et investeringsobjekt og ikke en spareøvelse. Pengene til skolen bør i virkeligheden afstemmes efter demografi og folkeskolens aktuelle opgave - og ikke økonomi. Det er der, vi skal hen", siger kredsformand for Lolland-Falster Lærerforening, Henrik Hansen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ