Ny DLF-chef kommer fra BUPL

Bo Holmsgaard, 52 år, er ansat som ny sekretariatschef for Danmarks Lærerforening. Han tiltræder 1. februar og kommer fra en stilling som professionschef i pædagogernes fagforbund BUPL.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bo Holmsgaard blev ansat i BUPL til at føre forbundets professionsstrategi ud i livet:

"En fagforening kan gå direkte efter de bedste rammer og vilkår, eller man kan gå en anden vej og vise, hvad professionen kan, og hvad konsekvenserne vil være, hvis professionen ikke får de rigtige rammer og vilkår for sit arbejde", siger Bo Holmsgaard, der i BUPL har stået meget for forbundets udadrettede aktiviteter og politisk/strategiske arbejde.

"Der har manglet forskning i 0-6-års-området, og der har vi arbejdet på at få sat meget mere forskning i gang, så der ligger noget evidens, som politikerne har respekt for".

Bo Holmsgaard er oprindelig lærer og har været skoleleder, skole- og kulturchef og senere udviklingschef i Københavns Kommune børne- og ungdomsforvaltning.

Bo Holmsgaard sidder i dialoggruppen for Ny Nordisk Skole, som DLF's næstformand Dorte Lange står i spidsen for sammen med Lars Goldschmidt. Også i undervisningsministerens partnerskab om folkeskolen og en række andre sammenhænge har han truffet hende og formand Anders Bondo.

"Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg synes, DLF har en sindssygt dygtig og karismatisk formand", siger Bo Holmsgaard og glæder sig meget til den 1. februar, hvor han tiltræder som chef for DLF's sekretariat på Vandkunsten i København. Han afløser Hans Ole Frostholm, der gik på pension med udgangen af november.

Fire årtier i skolens tjeneste