Anmeldelse

Østjylland / Vest- og Midtjylland / Danske øer

Østjylland / Vest- og Midtjylland / Danske øer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle elever har behov for at stifte bekendtskab med fagbøger. Det er af stor betydning, at de kender, bruger og udnytter genren på et tidligt alderstrin, så det sidder i rygmarven, når fagbøgernes virkelige potentiale skal udnyttes i de store klasser til emneopgaverne og projektarbejdet.

Fakta:

Titel: Østjylland / Vest- og Midtjylland / Danske øer

Forfatter: Peter Bejder / Peter Bejder / Kim Boye Holt

Sider: 25 sider

Serie: Kend dit land

Type: Bog

Forlag: Geografforlaget

Ansvaret for elevernes indlæring af fagboggenren må nødvendigvis være et samarbejde mellem dansklæreren og faglæreren, så eleven oplever konteksten omkring fagbøgerne. Derfor er det vigtigt, at forlagene udgiver fagbøger rettet mod de lavere klassetrin, hvilket kan være med til at støtte elevernes lyst til at afprøve deres evner på fagbøger.

Udgivelserne "Vest- og Midtjylland", "Danske øer" og "Østjylland" i serien "Kend dit land" er tre gode eksempler på letlæselige fagbøger til 2.-5. klasse. De tager et afgrænset emne op, beskriver det i et let og forståeligt sprog og sørger for, at det støttes af gode illustrationer, billeder, kort og faktabokse.

Bøgernes overordnede temaer går igen i alle udgivelserne. For eksempel starter de med at præsentere området for derefter at tage fat på geografi og geologi. Der er indholdsfortegnelse, stikord, litteraturliste, fakta om det enkelte område, som titlen omhandler, og henvisninger til internettet. Bøgerne indeholder altså alt det, man også møder i fagbøger til de ældre klassetrin. På Geografforlagets hjemmeside findes korte lærervejledninger og støtteopgaver til alle titlerne.

De tre udgivelser er gode eksempler på faglitteratur til de mindre klasser og kan derfor klart anbefales.