Hovedbestyrelsen i Forenede Demokrater, da partiet blev officielt siftet d. 9. juni i år.

Se hvad lockoutpartiets kandidater mener

17 kandidater til kommunalvalget stiller op for partiet Forenede Demokrater, der blev stiftet efter lærerlockouten. På folkeskolen.dk's kort over opstillede kandidater, kan du læse, hvad fem af dem mener om fremtidens folkeskole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For en gruppe lærere var lockouten den dråbe, der fik dem til at stifte et nyt parti. Partiet hedder Forenede Demokrater og betegner sig selv som et nyt centrum-venstre-parti, der kæmper for demokrati, velfærd og medmenneskelighed.

Lockout fører til nyt parti

Partiet stiller op til kommunalvalget med 17 kandidater, fordelt over otte kommuner. Forenede Demokrater er på stemmelisten i Frederikshavn, Thisted, Morsø, Randers, Assens, Helsingør, Kalundborg og Københavns Kommune. 

Fem af partiets kandidater har indtil videre besvaret Folkeskolens politiske rundspørge blandt opstillede kandidater til kommunalvalget. Blandt andet mener samtlige kandidater, at implementeringen af folkeskolereformen kræver flere penge, at inklusion er blevet en spareøvelse og at der skal sikres midler til efteruddannelse af lærerne.

Lærerne forbereder politisk lussing til regeringspartierne

"Jeg vil gerne ændre holdningen til de fagprofessionelle, altså lærerne. Jeg vil genskabe respekten omkring det store arbejde der udføres i folkeskolen af langt de fleste lærere. Jeg vil have mennesket før økonomi. Jeg vil give forældrene ansvaret for deres børns læringsparathed tilbage", skriver et af partiets kandidater, Kirsten M. Kappelgaard, blandt andet i rundspørgen.

"Jeg vil vise min frustration" Fire af de fem kandidater, der har besvaret rundspørgen er læreuddannede. Alligevel understreger partiet, at de ikke kun er et lærerparti. En af de få kommunalvalgskandidater, der ikke er folkeskolelærer, er Sven-Åge Westphalen, som stiller op for Forenede Demokrater i Kalundborg. Selvom han har en baggrund som akademiker, så betød lærerlockouten, at han nu vil vise sin frustration over regeringspartierne gennem det nystiftede parti.

"Lockouten skubbede mig ind i politik"

"Jeg har brug for at udtrykke mit behov for et alternativ til især S og SF. De partier har tidligere været fortalere for mest mulig åbenhed i forvaltningen og i lovgivningen, men jeg oplever, at regeringen laver en politisk elite, der skærmer sig fra borgerne. Jeg vil kæmpe for ærlighed og respekt for faglært arbejde, og derfor stiller jeg op for Forenede Demokrater", siger Sven-Åge Westphalen, der selv har en barn i 3. klasse og er gift med en lærer.  

På det interaktive kort nedenfor kan du læse mere om, hvad de fem kandidater mener om folkeskoleområdet i deres kommuner, Assens og Kalundborg. Er du selv kandidat, og har du ikek fået en opfrodring fra den lokale lærerkreds til at udfylde spørgeskemaet, så send en mail til dlf-survey@dlf.org