I Randers kommer 500 elever til at tilbringe motionsdagen på to hjul.

Motionsdag: 500-Randerselever skal på cykelræs ved Gudenåen

Fællesskabet er i fokus på Skolernes Motionsdag, hvor overbygningseleverne fra Randers skal køre om kap på 27 bakkede kilometer omkring Gudenåen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mon cyklen bliver slynget ud i rabatten a la den meget frustrerede Bjarne Riis, der som forsvarende mester havde gentagne mekaniske uheld på en skæbnesvanger enkeltstart i 1997.

I hvert fald skal overbygningseleverne fra Randers lege Tour de France på dagens version af Skolernes Motionsdag.

Spurt, bevægelse og fællesskab er i fokus, når Randers, der er årets cykelkommune, sender over 500 skolelever og lærere ud på en 27 kilometer lang cykeltur "på bakkede grusstier rundt om Gudenåen", som det er beskrevet i en pressemeddelelse.

Løbet er arrangeret af Randers Cykelby i et samarbejde med Randers Cykleklub og Randers Cykelmotion, og kasseren i motionsklubben, Steen Bach, har en civil karriere som skoleleder på Rytterskolen, der stiller med 90 elever til løbet.

"Vi ønsker at tilbyde eleverne en motionsdag med masser af bevægelse på to hjul. Her får de en unik mulighed for at få en fantastisk naturoplevelse samtidig med, at de tester cykelformen og møder elever fra mange andre skoler i Randers Kommune," udtaler Steen Bach i pressemeddelelsen. På dagen har han fået til opgave at være cykelfejer, det er altså ham, der som sidste mand vil samle løbets bagtrop, uanset om det er mekaniske eller konditionsmæssige udfordringer, der gør, at eleverne er endt der.

Løbet starter og slutter ved Randers Regnskov.