Inspirationsmaterialet har været gratis tilgængeligt siden d. 10. september, men i går blev den officielt præsenteret af DLF-formand Anders Bondo.

DLF præsenterer ny pjece om indretning af arbejdspladser

I går præsenterede Danmarks Lærerforening en inspirationsguide til indretning af lærerarbejdspladser. Lærerforeningen håber, den kan være udgangspunkt for god dialog mellem ledelse og undervisere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi håber, at man med et grundigt forarbejde, hvor lærerne inddrages, kan undgå unødvendige og dyre ombygninger og hovsa-løsninger. Forhåbentligt kan guiden inspirere til attraktive løsninger, der tager udgangspunkt i brugernes behov", siger konsulent Jørgen Bruun Christensen fra Danmarks Lærerforening.

DLF: God dialog skal sikre arbejdsmiljøet på skolerne

Materialet er udarbejdet af bygherrerådgivervirksomheden Bascon, og i går præsenterede DLF-formand Anders Bondo officielt materialet for en række interessenter inden for folkeskoleområdet.

Inspirationsguiden kan hentes gratis på nettet til inspiration for lærere og ledere, der skal i gang med at indrette skolerne til folkeskolereformen. Materialet består af fire dele. En procesguide med råd til, hvordan man skal gribe indretningen an, en række indretningsprincipper med forskellige muligheder for indretning, billeder af gode indretningseksempler og en beskrivelse af lovkravene for det fysiske arbejdsmiljø.

Syv ud af ti lærere: Fuld tilstedeværelse bliver dyrt og bøvlet

Materialet viser blandt andet eksempler på, hvad skoler med lidt plads kan gøre for at udnytte de eksisterende rammer, og hvordan der skabes arbejdspladser til både koncentrationsarbejde og teamsamarbejde.

Du kan hente inspirationsguiden ved at klikke på linket til højre.

Se lærerarbejdspladser fra hele landet - vind et weekendophold

Læs mere

Inspirationsguide til indretning af arbejdspladsertil undervisere