0   252

Martin Jørgensen fyldte 70

Martin Jørgensen fyldte 70 år den 12. august. Han blev i 1971 cand.mag. i dansk og kristendomskundskab fra Aalborg Universitet. I årene 1971 til 2008 var han lektor i dansk ved læreruddannelsen i Aarhus. Han har endvidere undervist på Danmarks Lærerhøjskole og DPU.

Mange tidligere studerende har givet udtryk for deres glæde og store udbytte af Martin Jørgensens undervisning. Han bragte sin egen person i spil, så undervisningen blev nærværende. Han fortalte anekdoter fra sit eget liv. Hans undervisning var præget af en særlig form for menneskelighed med stor respekt for sine studerende. Han lyttede sig frem til, hvad de studerende gav udtryk for. Martin formåede vekselvirkningen mellem den fortællende og folkeoplysende lærer og brugte samtidig alle former for moderne undervisningsteknologier.

Han har i stor udstrækning bidraget til den pædagogiske og danskfaglige debat. Fra 1983 og til den dag i dag har han været medredaktør af det pædagogiske tidsskrift »KvaN«. Han har skrevet utallige artikler og alene eller sammen med andre udgivet omkring en snes bøger spændende fra »Ole Sarvigs lyrik«, 1971, til »Danskundervisning i folkeskolen«, 1982, »Virkelighed og litteratur«, 1987, »Litteraturens spor«, 1999, »Danskfagets håndbog«, 2004, »Byggesten til danskundervisningen«, 2008, og »Tæt på litteratur«, 2010. Martins arbejdskapacitet er fantastisk stor, så han skriver fortsat om sprog, litteratur og pædagogik.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.492 andre er allerede tilmeldt