Anmeldelse

Styr på stemmen

Styr på stemmen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter 28 år i lærerfaget har jeg fået problemer med stemmen og følte mig derfor motiveret til at anmelde Hans Toft-Olsens "Styr på stemmen".

Fakta:

Titel: Styr på stemmen

Forfatter: Hans Toft-Olsen

Pris: 168 kroner

Sider: 56 sider

Serie: 7 gode råd

Type: Bog

Forlag: Advice Publishing

Bogen er kun på 50 sider, overskuelig sat op og hurtigt læst. Den er første bog i serien "7 gode råd", og de første sider er da også en syvpunktsoversigt over de områder, der skal arbejdes med for at få styr på stemmen. Hvert kapitel indledes med en meget kort teoretisk gennemgang af for eksempel vejrtrækning og holdning. Herefter følger en række øvelser knyttet til teorien.

Muligvis tog jeg for hårdt eller forkert fat om øvelserne, for dagen efter var jeg helt øm i mavemusklerne. Og det er netop problemet med sådan en gør det selv-bog: Man kommer i tvivl om udførelsen. Da jeg kom til side 37, stod der nederst, at man kan hente hjælp til øvelserne på internettet. Det undrer mig, at det ikke står på allerførste side, gerne fremhævet med fed skrift, for det er en stor hjælp at høre, hvordan man skal trække vejret.

De vigtigste huskeregler fremhæves i en blå tekstboks, hvilket er fint som støtte til hukommelsen.

Jeg har nu i en periode dagligt afprøvet nogle af øvelserne, og jeg synes faktisk, det hjælper. Jeg er i hvert fald blevet mere bevidst om at trække vejret rigtigt, artikulere, slappe af i stemmen og så videre. Så jeg tør godt anbefale bogen. Stemmen er et af lærerens vigtigste redskaber, og denne lille bog kan hjælpe os med at passe på den.