Forskning

»LoL xD fuck hvor übert!!!«

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det nye nummer af det pædagogiske tidsskrift »KvaN« har »Sproget i skole« som tema. En af artiklerne diskuterer eksempelvis forholdet mellem mundtligt og skriftligt sprog. Sætningen »LoL xD fuck hvor übert!!!«, som kendes fra Facebook og sms'er, befinder sig således i grænselandet mellem mundtligt og skriftligt sprog. »LoL« er en forkortelse af »laughing out loud«, og xD er en smiley, hvor x udtrykker øjnene og D munden. Så der står: »Hahaha! Helt vildt fedt!!! Artiklen gennemgår blandt andet fem mundtlighedskriterier. Et af dem er artikulation. Læreren kan træne elevernes artikulation med dette børnerim af Halfdan Rasmussen, der er så übert, at vi bringer det i fuld længe:

En kælling og en kylling

og en killing der var tvilling

tog til Kolding med en rolling

for at købe for en skilling,

købte klamme fedteklemmer,

købte krummer af en kræmmer,

købte klæge klattekager

hos en klattekagebager.

LoL xD, ikke sandt? - især hvis man ved, hvad rolling, skilling, fedteklemme, kræmmer og klattekage er ;-). Der er også en artikel om matematik forstået som sprog og flere andre artikler om sproget i skolen.

Læs mere på kvan.dk