Anmeldelse Pædagogik
0   492

Udvidet Grønspættebog

Naturskolen i Hald har i "NaturskoleN" samlet nogle af sine bedste ideer. Kort sagt en bog for alle os, der så gerne vil bruge naturen aktivt i vores undervisning, men bare ikke rigtig ved hvordan.

NaturskolebogeN

Fakta


Titel
NaturskolebogeN

Forfatter
Jens Frydendal, Vibe Winckles

ISBN
9788798176688

Sider
296


100 kroner plus 50 kroner i porto

Forlag
Forlaget Hald Hovedgaard

Flyt undervisningen ud i naturen. Det er motiverende, aktiverende og et sted, hvor teori kobles på praksis. Vi kan alle sammen godt se, at det er en god idé; men hvordan griber vi det lige an, hvad enten vi nu er billedkunst-, geografi-, matematik-, dansk- eller biologilærere? Heldigvis fik jeg denne bog med posten.

Artiklen fortsætter under banneret

Naturskolen i Hald har i "NaturskoleN" samlet nogle af sine bedste idéer. Bogen er overskueligt opbygget, idet hvert kapitel indledes med et farvet felt, hvori målgruppen for pågældende aktivitet, årstid, hvor aktiviteten bedst udføres, varighed og lokation beskrives. Det bliver derfor let at finde frem til grundige undervisningsforslag, der kan passe til ens egen klasse. Mange af kapitlerne har desuden direkte henvisninger til Fælles Mål. Udenpå ser bogen nok lidt kedelig ud, men den er som et marcipanbrød med nougat: fyldt med lækkerier indeni.

"NaturskoleN" har aktiviteter, der henvender sig til alle; fra indskolings- til udskolingselever. Den er suppleret med nyttige skitser og billeder undervejs, hvilket bestemt vil være til hjælp for den uerfarne lærer i naturen. Bogens første del er en længere beskrivelse af Naturskolens tilblivelse, netværk, målgruppe og så videre. Den er velskrevet og informativ, men det er helt sikkert bogens anden del, nemlig Idekataloget, der vækker begejstring hos mig. Her er inspiration at hente til både enkelte aktiviteter og større forløb. Hvem ville ikke synes, at det var spændende at komme på skovtur med H.C. Andersen? På tur med Harry Potter? Eller være Robinson Crusoe for en tid?

Hvor mange meter gang bruger en muldvarp på at lave et muldvarpeskud? Ja, mine elever ville elske at finde svaret. Og med denne bog i hånden ved jeg nu, hvad jeg skal gøre, næste gang jeg vil arbejde praktisk med for eksempel rumfang i matematikundervisningen. Så på med gummistøvlerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ