Musik
0   268

Morgensamling for fuld musik

På Utterslev Skole begynder hver dag med en sang

De store elever siver småsnakkende ind i gymnastiksalen. Udenfor blinker solen i kanalen mellem de lave bygninger, der udgør Utterslev Skole. Nu kommer de små løbende og puffende ind og sætter sig i klumper på gulvet. Lydniveauet stiger. Lærerne placerer sig strategisk rundt imellem dem.

Elever og lærere mødes til morgensamling hver dag i de enkelte afdelinger. På den måde lærer eleverne hinanden at kende på tværs af grundklasserne. Det giver sammenhold. Der bliver altid sunget - børnesange, hjemmelavede sange eller gamle, danske sange. Det giver plads i musiktimerne til alt det andet indhold: Teori, musikhistorie, bevægelse og sammenspil.

Fællessangen er kun en del af ideen med morgensamlingen.

Det er en dejlig måde at starte dagen på, synes børnene.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er også en værdifuld side af undervisningen. Her lærer børnene at forstå kollektive beskeder, de hører historier om aprilsnar og andre traditioner. De lærer selv at optræde foran en stor flok kammerater.

Kun den første i hver måned samles hele skolen. I dag er det 1. april, og gymnastiksalen er ved at være fyldt op. »Hvem har fødselsdag i dag?« spørger skoleleder Geert Hansen ud i salen. Flere og flere fingre ryger op, indtil hele salen bølger af oprakte arme. APRILSNAR! En kontrabas bugseres gennem den jublende forsamling. Musiklærerne er klar på klaver og trækbasun. Så løfter stemmerne sig og når fuld kraft på omkvædet: »Ååhh, Anemone ...«.

Geske Lilsig


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
612 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen