Stemningen til morgensamling på Utterslev Skole kan minde lidt om Roskildefestivalen, når børnene gynger med på rytmerne i dagens sang

Morgensamling for fuld musik

På Utterslev Skole begynder hver dag med en sang

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De store elever siver småsnakkende ind i gymnastiksalen. Udenfor blinker solen i kanalen mellem de lave bygninger, der udgør Utterslev Skole. Nu kommer de små løbende og puffende ind og sætter sig i klumper på gulvet. Lydniveauet stiger. Lærerne placerer sig strategisk rundt imellem dem.

Elever og lærere mødes til morgensamling hver dag i de enkelte afdelinger. På den måde lærer eleverne hinanden at kende på tværs af grundklasserne. Det giver sammenhold. Der bliver altid sunget - børnesange, hjemmelavede sange eller gamle, danske sange. Det giver plads i musiktimerne til alt det andet indhold: Teori, musikhistorie, bevægelse og sammenspil.

Fællessangen er kun en del af ideen med morgensamlingen.

Det er en dejlig måde at starte dagen på, synes børnene.

Det er også en værdifuld side af undervisningen. Her lærer børnene at forstå kollektive beskeder, de hører historier om aprilsnar og andre traditioner. De lærer selv at optræde foran en stor flok kammerater.

Kun den første i hver måned samles hele skolen. I dag er det 1. april, og gymnastiksalen er ved at være fyldt op. »Hvem har fødselsdag i dag?« spørger skoleleder Geert Hansen ud i salen. Flere og flere fingre ryger op, indtil hele salen bølger af oprakte arme. APRILSNAR! En kontrabas bugseres gennem den jublende forsamling. Musiklærerne er klar på klaver og trækbasun. Så løfter stemmerne sig og når fuld kraft på omkvædet: »Ååhh, Anemone ...«.

Geske Lilsig