Matematik udskoling
0   448

Elever: Praktisk matematik er sjovere

”Uffe er en meget spontan lærer, og vi arbejder sådan hygge-matematik-agtigt. Men vi lærer rigtig meget, og vi har også test ind i mellem”, forklarer Kamilla Larsen, der er elev i 8.c på St. Heddinge Skole, hvor de arbejder med undersøgende matematik.

Eleverne fremhæver, at de kan snakke sammen undervejs i arbejdet med matematikopgaverne, og at det er hyggeligt.
"Vi har mere praktisk matematik. Vi har regnet ud, hvor meget papir der kan være i en  lastbil, og vi har regnet på et skråtag, hvor regnvandet kan løbe ned ad taget. Det er meget sjovere end faste opgaver. Men vi har også opgaver i færdighedsregning. Matematik er blevet sjovere. Det var ikke det sjoveste fag tidligere, men nu bruger vi det til noget", siger Andreas Nøhr fra 8.c.
Man kan godt gemme sig lidt i gruppearbejdet, fortæller eleverne, men de gør det sjældent, fordi det er så spændende at regne de sære opgaver ud.
"Jeg tror, at når vi kommer ud på arbejdsmarkedet, så er det sådan nogle opgaver, vi får. Og så har vi prøvet det før. Vi har prøvet noget, der ligner", mener Andreas Nøhr.
"Vi skal jo også selv finde ud af, hvad vi skal gøre. Vi skal selv undersøge tingene", siger Sofie Fri-modt-Møller.
Eleverne kunne godt lide den lille film om lastbiler, der kører ombord på en færge.
"Det er med til at danne billeder om, hvordan det foregår i hverdagen".

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.295 andre er allerede tilmeldt