Ane Søegaard på talerstolen ved DLF's kongres i september

Ane Søegaard stopper i hovedstyrelsen

Af personlige årsager har Ane Søegaard valgt at stoppe i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse med øjeblikkelig virkning. Hun fortsætter som formand for Frederiksberg Kommunelærerforening. Jeanette Sjøberg overtager pladsen i hovedstyrelsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forsommeren var Ane Søegaard i en periode sygemeldt med stress. Siden sin tilbagevenden har hun forsøgt at prioritere sine arbejdsopgaver som hovedstyrelsesmedlem og kredsformand i Frederiksberg Kommunelærerforening, men hun er nu nået til den erkendelse, at hun har været nødt til at vælge hovedstyrelsen fra. 

"Jeg vil meget gerne gøre tingene rigtig grundigt, og jeg synes, begge poster er så vigtige, at de kræver den fulde opmærksomhed. Det fortjener både de lærere rundt om i landet, som stemte på mig, samt hovedstyrelsen og lærerne på Frederiksberg. Men det kan jeg ikke give dem lige nu. Det havde jeg forventet og håbet, men det kan jeg desværre ikke. Derfor har jeg truffet den meget svære beslutning", siger hun. 

Kompetent efterfølger

Næstformand i Ballerup Lærerforening Jeanette Sjøberg overtager som andensuppleant Ane Søegaards plads i hovedstyrelsen. Ane Søegaard har fuld tillid til, at Jeanette Sjøberg vil løfte opgaven godt - og hun er overbevist om, at de, som stemte på hende, også vil være tilfredse med hendes efterfølger. 

"Det er ikke tilfældigt, at Jeanette Sjøberg var min suppleant. Vi har de samme politiske principper og deler mange holdninger. Derudover har jeg stor personlig respekt for hende, og det imponerende stykke arbejde, hun har lavet i Ballerup. Hun er seriøs, grundig og velovervejet, så jeg er fuldstændig fortrøstningsfuld ved at overlade roret til hende", siger Ane Søegaard.

Hun blev valgt ind i hovedstyrelsen med det næsthøjeste stemmetal ved valget i december. Hun har været formand for Frederiksberg Kommunelærerforening siden 2008 og glæder sig til fremover at kunne fokusere fuld tid på arbejdet her.