Et samlet ja

DLF's hovedstyrelse anbefaler medlemmerne at stemme ja

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det sker sjældent i DLF's hovedstyrelse. Yderst sjældent. Men lørdag den 1. marts klokken 14.20 klappede alle taktfast. En samlet hovedstyrelse havde netop stemt for forslaget til overenskomst for de næste tre år.

Stig Andersen:

»Vi roser sjældent her i hovedstyrelsen, men det, du har opnået, er genialt, Anders. Fornemt politisk håndværk og et flot lønresultat! Det, der ligger ud over reguleringsordningen, giver ikke kun en her og nu-stigning, men penge, der er sikret i al fremtid«.

Henrik Poulsen:

»Vi kunne ikke have fået et bedre resultat. Der er mange positive elementer, for eksempel forbedringer for seniorer og børnefamilier og pres på kommunerne for at forbedre personalepolitikken. Det er helt genialt, at vi får en bedre lønregulering på denne her måde«.

Birgitte Baktoft:

»Det er et rigtig flot resultat, det troede jeg simpelthen ikke kunne lade sig gøre«.

Astrid Schjødt Pedersen:

»Stort tillykke, det er bare så flot! I torsdags stod vi over for en lukket dør, nu er den lirket op, og vi har fået mere med ud«.

Jan Trojaborg:

»Det her er ikke bare godt politisk håndværk, det er også økonomisk rigtig godt. Det giver medlemmerne kroner på lønsedlen«.

Vivi Hansen:

»Jeg jubler ikke, men jeg kan ikke stemme nej. Det er aftalen om arbejdstid, der rykker«.

Niels Munkholm Rasmussen:

»Er reallønnen sikret? Ja. Er aftaleretten sikret i arbejdstiden? Ja. Kan vi beskytte medlemmer mod overudnyttelse? Ja. Jeg anbefaler et klart ja«.

Gordon Ørskov Madsen:

»Vi skal se på, hvad det giver i medlemmernes lommer, ikke kun på procentsatsen. Det er et fremragende resultat. Godt tænkt, godt udført, og der er penge i skidtet! Via sms har jeg lige fået en melding fra vores SkoleKom-konference for tillidsrepræsentanter. 'Stort bifald herfra til Bondo med flere' skrev de«.

Per Sand Pedersen:

»Resultatet giver mere end det, finansministeren blokerede for forleden. Det er genialt, at reguleringsordningen kommer så langt ned«.

Dorte Lange:

»Nu høvler vi for alvor af på efterslæbet i forhold til det private arbejdsmarked. Der er flere penge i det her. Det er flot lavet«.

Bjørn Rasmussen:

»Det så rigtig sort ud, da alt i torsdags tydede på, at det gode, vi har aftalt om arbejdstid og centralt fastsatte lønforbedringer, ville falde på gulvet. Det er et rigtig, rigtig godt resultat«.

Ole Hein Christensen:

»3-4.000 kroner mere om måneden. Der er taget hul på bedre seniorordninger og personalegoder. Stor ros til formanden, det er godt gået«.

Lotte Lange:

»Alle de gange, jeg har stemt nej, har det været, fordi retningen har været forkert. Nu er retningen rigtig, både når det gælder løn og arbejdstid. Det er utrolig lækkert med en formand, der kan tænke kreativt og genialt«.

Flemming Ernst:

»Jeg siger ja, men jeg har altså svært ved at få armene højt op. Retningen er ikke lige god i hele aftalen, og lønudviklingen er forskellig, efter hvor man arbejder«.

Niels Lynnerup:

»Det ser fornuftigt ud, det her. At få lønstigningerne ud tidligt i forløbet er noget, alle kan forstå«.

Bjørn Hansen:

»Det er godt, at vi har en matematiklærer med pædagogiske evner som formand, så han har kunnet overbevise KL. På en tidslinje over tre år vil man kunne se, at der gennem både KTO- og LC-forliget kommer rigtig mange lønkroner ud«.

John Illum:

»Jeg er overbevist om, at mange medlemmer vil stemme ja. Vi står klart stærkere nu, hvor vi får en langt større løndel, som ikke er afhængig af reguleringsordningen«.

Niels Christian Sauer:

»Det er paradoksalt, at forbedringerne fra torsdag aften til lørdag morgen skyldes finansministerens molbo-stunt over for arbejdsgiverne«.

Lars Busk Hansen:

»Det er genialt med penge uden for reguleringsordningen. Retningen i både løn og arbejdstid er rigtig. En konflikt ville ikke have kunnet forbedre resultatet på denne måde. Jeg har netop fået en glad hilsen i mailboksen med et 'stort tillykke' fra medlemmer«.

Ulla Koch Sørensen:

»Det er et flot stykke arbejde, der sikrer medlemmerne en lønstigning, der kan mærkes«.

Leif Sort:

»Først en læreraftale, hvor arbejdstid og lønforløb har en klar lærerprofil. Og nu en KTO-aftale, der løser den gordiske knude, finansministeren havde bundet for os. Formanden har leveret et imponerende svendestykke til UG med kryds og slange«.

tt@dlf.org