Anmeldelse Letlæsning
0   375

Hubert og pletten / Hubert i muse-knibe / Hubert og klasse-turen / Hubert i vikar-kaos

Fakta


Titel
Hubert og pletten / Hubert i muse-knibe / Hubert og klasse-turen / Hubert i vikar-kaos

Forfatter
Arne Svingen

Pris
141,25 kroner

Type
Bog

Forlag
ABC Forlag

Mellemtrinnets drenge skal lokkes til bøgerne. Forsider og illustrationer skal friste dem. Og teksterne skal få dem til at blive hængende.

Artiklen fortsætter under banneret

Fire bøger om drengen Hubert gør forsøget. Og det skal nok lykkes dem at komme i hænderne på drengene, for Jon Ranheimsæter har illustreret. Han er illustrator på Henrik Einspors vidunderlige serie om dværg-detektiven Jack Stump (Gyldendals blå "Dingo"-bøger), så mine forventninger til Hubert var høje, da jeg åbnede den første bog.

Men jeg blev skuffet.

Hubert bryder regler og normer, så der opstår komiske situationer. Her er megen lavkomik. Et godt udgangspunkt for at fastholde de læsende drenge. Spørgsmålet er så, om der i selve sproget er humor og spænding og spændstighed nok til de trænede læsere.

Indholdsmæssigt er der fart på. Et eksempel: Efter mange genvordigheder må Hubert i en af bøgerne sidde på skuldrene af sin ven iført vikarens kjole. Skoleinspektøren tager dem for at være vikaren og sætter dem til at undervise deres egen klasse. Slutbilledet viser skoleinspektøren, der iført vikarens kjole løber gennem skolegården i hælene på et par banditter fra klassen. Hvordan det er kommet dertil, kan man læse i bogen.

Jeg satte en læseglad dreng fra 4. klasse til at læse en af bøgerne for at tjekke, om jeg er for kræsen. Han valgte at lægge "Hubert i vikar-kaos" væk, da han var under halvvejs.

Serien er blevet meget populær i Norge og Sverige. Og heldigvis kan jeg jo tage grueligt fejl. Er man vild med ren slapstick, vil man falde for Hubert. Men han når ikke op på siden af Jack Stump.

Til alle bøgerne hører der ark med opgaver til arbejdet før, under og efter læsningen. Bøgerne har et lixtal på 17.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt