Arbejdstid
1   291

DLF opruster for at holde politikerne fast

Der skal en ekstra lærerforenings-indsats til for at sikre, at politikerne påtager sig ansvaret for kvaliteten i undervisningen. DLF intensiverer bistanden til kredse, der forhandler arbejdstidsaftale, og er klar til at stille ekstra resurser til rådighed.

En idébank skal gøre DLF mere handlekraftig over for det politiske pres. Gårsdagens kongres vedtog, at der skal oprettes en liste, der løbende bliver opdateret.

Formand for Rødovre Lærerforening Anders Liltorp kom med en idé fra talerstolen. Han mener, at DLF ligesom KL skal begynde at lave beregninger, der kan bruges til at overbevise politikerne om, at det måske ikke er så klogt at fyre så mange lærere, fordi kommunerne så skal bruge penge på dagpenge, kontanthjælp og nedsættelse af betaling for daginstitutioner. Desuden kunne han godt tænke sig, at DLF begynder at udforme undersøgelser, der viser, at eleverne ikke får mere undervisning, fordi lærerne skal undervise mere.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne bakke det op med noget fakta. Der er ikke en Hans, ikke en Henriette, ikke en Hassan, der har fået mere og bedre undervisning, de steder, hvor KL har drejet hånden om på ryggen af lærerne og tvunget dem til at undervise noget mere".

Kredse får hjælp til arbejdstidsforhandlinger

Mange kredse er i disse uger i gang med forhandlingerne om lokale arbejdstidsaftaler. Nogle steder fungerer samarbejdet mellem kredse og kommuner godt, mens det andre steder er gået helt i stå eller er meget besværligt. DLF's kongres vedtog, at DLF centralt skal yde en større bistand til kredsene, når de forhandler de lokale aftaler.

"Enhver kan se, at KL  skubber kommunerne foran sig - der bliver vi nødt til på samme måde at gå ind og bakke kredsene op", sagde DLF-formand Anders Bondo Christensen.

Formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen lovede kredsene en øget bistand i forhandlingerne.

"Vi er tæt på at være klar med en køreplan, der kan træde i kraft i de kommuner, hvor der er risiko for, at forhandlingerne ender uden resultat. Derudover påtager vi os over for alle kredse at fungere som sparring i forhandlingsforløbet. Det betyder, at vi løbet af forhandlingerne skal være i løbende kontakt", siger formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ