Et fyrtårn skruer lidt ned for lyset

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For to år siden trak Thorkild Thejsen sig tilbage fra posten som chefredaktør på Folkeskolen og tilhørende medier for at gå på nedsat tid. Nu går han så på pension. Sådan da.

For Thorkild Thejsen trækker sig aldrig tilbage. Det ved alle, som kender ham. Det kan godt være, at den læreruddannede tidligere chefredaktør er 67 år, en dedikeret bedstefar, og at han ikke længere har kontor på Vandkunsten. Men han er stadig i fuld gang med projekter for Fagbladet Folkeskolen - og for folkeskolen ude i samfundet. Sådan kan han lide det. Sådan lever han. Og sådan har han gennem 22 år udviklet bladet fra at være en lille butik til et uafhængigt flagskib i fagbladsverdenen og i den pædagogiske debat om folkeskolen. Det har ikke været for tøsedrenge, som DLF's formand, Anders Bondo Christenen, skriver i et festskrift, som blev udgivet i anledning af 65-års-dagen.

Thorkild Thejsen er en ildsjæl i ordets bedste betydning. Han brænder for folkeskolen, for pædagogikken, for journalistikken og for den professionelle debat og går ikke af vejen for et godt verbalt slagsmål.

Men han er også blid. For mange af os er han en god og engageret ven, som altid tager sig tid til at lytte og dele ud af sine egne erfaringer fra et langt og farverigt liv.

Nu indleder han så sin pensionisttilværelse med at drosle ned til kun to projekter og en række tv-udsendelser. Det bliver spændende at følge en Thorkild-udgave af pensionisttilværelsen.