9. D på Parkvejens Skole i Odder efter udleveringen af iPads

Odder delte iPads ud

For skoleeleverne i Odder Kommune må den 5. januar føles som en gentagelse af juleaften. Det var nemlig dagen, hvor samtlige 0. til 10. klasses elever fik sig en spritny iPad. Nu må tiden vise, om kommunen får ret, når den siger, at iPad'en vil bidrage til en ’digital dannelse’ af de mange skolebørn.

Publiceret Senest opdateret
Borgmester Elvin J. Hansen (S) stod også selv for udleveringen af de første iPads
Elever fra 0. klasse fik også en iPad.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Børnene har en digital hverdag derhjemme, hvor de bruger både computere og mobiltelefoner, men skolen har langt hen ad vejen være analog. Nu tager vi skridtet fuldt ud og gør skolen digital, så der er overensstemmelse mellem børnenes hverdagsliv og deres skoleliv - man kan sige, at skolen nu bidrager til en 'digital dannelse' af børnene, så de er bedre rustet til fremtiden", siger Lars Grønlund, formand for kommunens Børn, Unge og Kulturudvalg i en pressemeddelelse. Siden efterårsferien har to skoleklasser fungeret som pilotklasser, og ved et arrangement torsdag morgen blev nogle af elevernes produktioner vist frem. Borgmester: Lærere skal arbejde på nye måder I kommunen føler man sig overbevist om, at udleveringen af iPads til skoleelever og lærere vil føre til, at de arbejder på nye måder. "Vi politikere tror, at iPaden kan gøre en forskel i undervisningen. Vi ved, at lærere og pædagoger på skolerne i Odder er dygtige til at bruge deres viden i nye sammenhænge, og vi ved at eleverne også vil bidrage med deres viden", siger borgmesteren i Odder, Elvin J. Hansen (S). Ifølge Odder kommune vil iPad-projektet koste cirka otte millioner kroner fordelt over tre år. Det skal ifølge kommunen sammenholdes med, at kommunen stod over for at skulle forny en nedslidt computer- og serverpark for et lignende beløb.

Læs mere om fordele og ulemper ved brugen af iPads i folkeskolen i det kommende nummer af Folkeskolen.