DLF's hovedstyrelse
2   367

Hovedstyrelsesvalg giver grund til selvransagelse

Et markant fald i antallet af stemmer til hovedstyrelsesvalget og det, at så få kandidater stillede op, får formanden for organisationsudvalget i DLF til at stille spørgsmål ved, om der skal ændres på valgproceduren. Den ny hovedstyrelse vil lave en grundig evaluering, lover han.

34,5 procent af de stemmeberettigede medlemmer valgte at klikke deres  stemmer ind på det elektorniske valg på dlf.org. Det betyder, at stemmeprocenten er den laveste i 30 år. Ved det seneste valg for fire år siden var stemmeprocenten 47,1 procent.

"Det er et markant fald. Det er ærgerligt. Men der er trods alt over 20.000, der har stemt. Omvendt er det skuffende, at stemmeprocenten er så lav", siger formand for organisationsudvalget i DLF Per Sand.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er første gang, et hovedstyrelsesvalg er blevet afviklet elektronisk. Undervejs var der medlemmer, der måtte få nye stemmekoder, fordi spamfilteret fangede de første. Men det har ikke haft betydning for stemmeprocenten, mener Per Sand. Han mener, det er andre ting, der spiller ind.

"Det betyder noget, at der er så få kandidater, og medlemmerne er mere optaget af deres skolehverdag, end hvem, der skal i hovedstyrelsen. Mange mener, at det er noget, kredsene tager sig af".

Spørgsmålet er, om kredsene tager sig for meget af hovedstyrelsesvalget. 22 kandidater stillede op til 20 pladser. De to der ikke kom ind, var dem, der ikke havde et bagland i en kreds eller havde siddet i hovedstyrelsen tidligere. Men Per Sand mener ikke, at hovedstyrelsesvalget er handlet så meget af på forhånd, at det er helt umuligt for en almindelig lærer at komme ind:

"Den ene, der ikke havde noget bagland, fik omkring 9000 stemmer. Den, der kom ind med det laveste stemmetal, kom ind med omkring 11.000 stemmer. Det betyder meget, at man har et politisk ståsted, men det kan lade sig gøre at komme ind uden", mener Per Sand.

Alligevel giver valgresultatet grund til selvransagelse.

"Det her giver mig grund til at tænke på, om det er den rigtige måde, vi stiller kandidater op på og vælger dem på. Vi må ind og kigge på det. Vi skal ind og grundigt evaluere det her. Det skylder vi medlemmerne. Jeg kan godt forstå, at folk spørger, om det er virkelig er nødvendigt at sætte det store maskineri i gang for det her".

Stemmeprocenten fra 1975 til 2007

1975 59,6

1979 58,4

1983 61,5

1987 55,1

1991 49,8

1995 49,5

1999 46,5

2003 49,7

2007 47,1


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ