0   88

Ny dansk forskning: Generne bestemmer, hvilken diæt der slanker

Danske forskere offentliggør i dag, at befolkningen kan deles i to "slankeprofiler" - to forskellige ekspressioner af et gen, hvilket medfører, at den ene gruppe taber sig mest effektivt på en kulhydratrig slankediæt, mens den anden bør have en stor del af energien fra fedt.

"Dansk fedmeforskning - Hvor er vi og hvor vil vi hen?" heder konferencen på Christiansborg i dag. Diætist og ph.d. Tanje Stocks og professor Thorkild I.A. Sørenen, Institut for Sygdomsforebyggelses ved Københavns Universitetshospital, præsenterer deres studie af genetiske data fra 650 europæere, der har deltaget i en lægekontrolleret overvægtsundersøgelse over 10 uger.

"På den tid kunne man se effekterne af de to profiler. Kan man se samme virkning i længrevarende slankeundersøgelser, kan det på sigt muligvis tale for at bruge genanalyser til at give folk den helt rette, individuelle diæt at tabe sig på", siger Tanja Stocks til Politiken, og understreger, at det samlede kalorieindtag fortsat er det afgørene for, om man taber sig i vægt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
4.142 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julequizzen

Juletrae

Så er det december, og Folkeskolen.dk har sat nogle kasser vin og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en adventsquiz. Der kommer nye spørgsmål hver søndag i advent, så følg med og forøg dine vinderchancer.

Tricks