Ifølge 72 procent af danskerne bør lærere skodde smøgerne mens de arbejder.

Lærere vil have lov til at lugte af røg

Rygere blandt danske lærere skal tjekke at deres ånde ikke lugter af røg, når de møder på arbejde. I hvert fald hvis det står til et flertal af danskerne. Det skal omverdenen ikke blande sig i, siger lærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Danmarks Lungeforening, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen, mener 72 procent af de adspurgte, at lærere, pædagoger eller andre faggrupper, der arbejder med børn ikke bør ryge eller sågar lugte af røg i arbejdstiden. Desuden er mere end hver tredje af de 5000 medvirkende i undersøgelsen tilhængere af et direkte forbud mod, at lærere ryger i arbejdstiden. Hvorvidt de pågældende danskere også ønsker et lovmæssigt forbud mod, at lærerne lugter af røg, melder resultatet af undersøgelsen dog ikke noget om. Raser på Facebook Der går som bekendt ikke røg af en cigaret, uden at den bliver tændt først, og mandag morgen blev der tændt godt og grundigt op under debatten, da Danmarks Lærerforening via deres Facebook-side linkede til en nyhedshistorie fra berlingske.dk om undersøgelsen. Indtil videre har diskussionen affødt over 30 kommentarer fra lærere og andre brugere, som generelt mener, omverdenen skal blande sig uden om lugten på lærerværelset. "Skal der nu også være regler for, hvordan vi lugter", spørger en lærer, mens flere andre stiller spørgsmålstegn ved, hvor grænserne for offentlig indblanding egentlig går. "Det næste bliver vel, at svedlugtende lærere, lærere med skæl i håret eller forkert tøjstil også dømmes ude", siger en anden bruger. Nogle udtrykker forståelse for de adspurgte danskeres holdning og påpeger, at rygning er sundhedsskadeligt både for børn og voksne. Andre mener, det er udtryk for en formynderisk holdning blandt danskerne, mens en enkelt minder gruppen om, at lærernes faglighed vel stadig er vigtigere end deres lugt. "Som lærer må man vel lugte af det, man vil, så længe man brænder for det, man gør, er faglig og professionel," siger hun.

Læs mere

Se tal og læs mere om undersøgelsen hos DanmarksLungeforening

 

Følg diskussionen påDLF's Facebook-side