0   208

Lærer bokser med sin egen virksomhed

Henrik Leth Hansen har de seneste to år drevet sit eget firma, der arrangerer bokseevents til virksomheder og skoler. Samtidig passer han sit fuldtidsjob som lærer

Det var en reklame, der afgjorde sagen. Henrik Leth Hansen havde netop brugt et halvt års orlov på at rejse rundt i Mellemamerika. Da han kom hjem, så han en reklame for Danske Bank.

»Gør det, du er bedst til«, stod der. Og det gjorde han.

Artiklen fortsætter under banneret

Henrik Leth Hansen har været lærer de seneste otte år. Ved siden af har han været bokseinstruktør i et fitnesscenter.

»Dér fandt jeg ud af, at jeg er god til at træne og formidle min begejstring i en træningssal - jeg er god til at motivere«, fortæller den 34-årige lærer.

Da han så reklamen for tre år siden, begyndte han at overveje, hvordan han kunne kombinere sin lærerfaglighed med egenskaberne fra træningssalen.

De løse tanker blev til firmaet BoxEvents, som han driver ved siden af et fuldtidsjob på Skovgårdsskolen i Charlottenlund.

Firmaet tilbyder fysisk træning til sportsklubber, men den primære vare er events for virksomheder. Via hård boksetræning åbner Henrik Leth Hansen medarbejdernes øjne for forskellige temaer, de kan bruge i arbejdslivet.

Et af temaerne hedder »den lange arbejdsdag«. Her skal kursisterne gennemføre forskellige øvelser som at slå på sandsække og lave mavebøjninger. Når Henrik Leth Hansen pifter, skal de skifte til en ny øvelse. Eneste pause er en lille løbetur hen til næste øvelse.

»De bliver mere og mere trætte, og så falder deres ambitioner. Det kan de bruge til at indse, at det er meget vigtigt virkelig at koble fra i pauserne og se fremad på det, man skal bagefter. Man kan sammenligne det med en skoledag, hvor man har fire forskellige klasser i fire forskellige fag. Hvis man vil være fokuseret, når man underviser den fjerde klasse, nytter det ikke, at man tænker på det, man lavede tidligere«, siger Henrik Leth Hansen.

Den slags events afholder han omkring tre af om måneden. De skal forberedes, og med et fuldtidsjob ved siden af tager det tid væk fra familien, der består af kæresten og en datter på halvandet år.

»Det kræver opbakning hjemmefra, men det kræver også, at jeg holder pauser. Man skal være god til at sige, at i aften retter jeg ikke stile eller skriver mail. Nu er jeg sammen med min familie«, siger Henrik Leth Hansen, der på en normal dag arbejder videre til sent om aftenen, når datteren er lagt i seng.

Skal man være selvstændig, kræver det, at man kan sælge sit produkt og selv tro på det, mener Henrik Leth Hansen.

Han markedsfører sine events på flere måder.

»Når jeg har haft en event, genererer det ofte en ny. Så er der lige en, som kender en, der kunne bruge det i en anden sammenhæng«, fortæller han.

Men der skal også mere direkte salgsarbejde til.

Hver onsdag har Henrik Leth Hansen undervisningsfri fra skolen. Han bruger blandt andet dagen på at ringe til virksomheder og fortælle om sit produkt.

»Målet er at ringe til ti personalechefer på en onsdag. De skal næsten aldrig bruge mig, lige når jeg ringer, men så ringer de tilbage et halvt år efter. Jeg kan tydeligt mærke, at hvis jeg har gjort et stort salgsarbejde i en periode, så har jeg meget arbejde et halvt år senere«, fortæller han.

Fordi han har startet sin virksomhed langsomt, har han begået færre fejl end mange andre, mener Henrik Leth Hansen.

»Jeg har hele tiden fået min lærerløn, så jeg har ikke været nødt til at kaste mig ud i noget, jeg ikke havde nogenlunde styr på. Jeg har bygget det langsomt op og udbygget mit kendskab til området«, siger Henrik Leth Hansen, der jævnligt bliver spurgt af venner og bekendte, om han vil drive eventfirmaet på fuld tid. Det er han dog tøvende over for.

»Jeg vil ikke sådan lige droppe mit lærerjob. Det er et fantastisk job, der er superbekræftende, og jeg udvikler mig hver dag. Men hvis jeg kan finde en niche, hvor jeg kan kombinere boksningen med at udvikle børn og unge, kan det da godt være«, siger han og forklarer, at han er i gang med at flytte sit firma i den retning.

Han skal arrangere en række events på en skole på Frederiksberg, hvor han gennem boksetræning skal være med til at rette elevernes fokus på at give hinanden positive klap i hverdagen, prioritere opgaverne rigtigt og arbejde målrettet. |

Læs mere på: www.boxevents.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet