Anmeldelse

Hvad er økologi?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad økologi egentlig er, er der nok ikke så mange børn, der er helt klar over. Det er mit indtryk, at børns opfattelse af økologi går mere i retning af striktrøjer og gummistøvler og den økologiske afdeling i supermarkedet. I virkeligheden er det et natursyn og en bestemt måde at drive landbrug på, hvor nogle af nøgleordene er sammenhæng, kvalitet og dyrevelfærd. Skal denne opfattelse ændres, kræver det, at børnenes horisonter udvides.

Fakta:

Titel: Hvad er økologi?

Forfatter: Søren Breiting

Type: Bog

Forlag: Økologisk landsforening

Materialet her er et rigtig godt udgangspunkt. Det er inddelt i en række moduler, der kan bruges hver for sig, men selvfølgelig giver størst mening i sammenhæng. Hvert modul findes i to udgaver, en let og en sværere, så det bedst kan tilpasses målgruppen. Både tekst- og arbejdsarkene er alle gode og lige til at gå til. En vigtig aktivitet, der lægges op til i materialet, er et besøg på en økologisk bondegård, hvilket man som underviser så absolut bør prioritere i sin planlægning. Uden dette besøg mener jeg ikke, materialet giver tilstrækkelig mening.

Materialet er godt og særdeles brugbart. Dog kan der mentalt være rigtig langt fra skoler i storbyerne til landet, hvor økologien blomstrer. Derfor vil det nok i højere grad blive anvendt på skoler med en vis tilknytning til landet, skønt det i den grad er relevant at bruge i og omkring de større byer, når det netop drejer sig om en horisontudvidelse.