Uddannelsesvejledning
0   330

Vejledere bør uddannes

RUE foreslår rammelovgivning og kvalitetsudvikling af skolevejledningen

Rådet for Uddannelses- og Erhvervsvejledning (RUE) har netop udgivet sit udspil om fremtidens vejledningspolitik. Rådet konkluderer i hæftet 'RUE's vejledningspolitik', at vejledningen på mange måder fungerer godt, men at der er en række svagheder, der skal rettes op på i de kommende år.

Svaghederne udspringer ifølge RUE af, at der mangler en rammelov om vejledningen. Den nuværende lov om uddannelses- og erhvervsvejledningen er simpelthen for bred. Hovedlinjen i rammeloven skal være, at man overalt i uddannelsessystemet skal kunne få vejledning af vejledere, der har gennemgået en grundlæggende vejlederuddannelse.

På folkeskoleområdet foreslår RUE, at der fastsættes et timetal for det obligatoriske emne uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering (UEA) på de enkelte klassetrin. De nuværende uddannelses- og handlingsplaner bør skifte navn til fremtidsplaner, og eleverne skal have vejledning tidligere og mere systematisk, end de får i dag, når de skal udarbejde dem.

Der skal også udvikles materialer og metoder til undervisning om sammenhæng mellem uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, og endelig foreslår RUE, at skolevejledning på frie grund- og efterskoler lovfæstes, så eleverne får uddannelses- og erhvervsvejledning ligesom elever i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Hæftet 'RUE's vejledningspolitik' kan bestilles på telefon 3395 5311 eller downloades fra Internettet: www.r-u-e.dkab


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
365 andre er allerede tilmeldt