Anmeldelse Skønlitteratur
0   219

Nøglen til verdens navle

Fakta<p>Forfatter: Anne Iversen</p><br /><p>169 kroner, 138 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Klim</p>

Anne Iversen debuterer med romanen: "Nøglen til verdens navle". Det er en fantasyroman, som handler om to forældreløse børn, der rejser ud i verden for at finde det, de leder efter. Som så ofte før i fantasygenren bliver rejsen både lang og farlig. Der optræder hele tiden nye udfordringer, som må overvindes.

Artiklen fortsætter under banneret

Af en så ung debutant at være så har Anne Iversen skrevet en god og sammenhængende roman, men der er stadig et langt stykke endnu, før man kan tale om litterær kvalitet.

Hvis man som lærer skal undervise i romaner, skal der være tilstrækkeligt meget at tænke over i romanen, til at elevernes fiktive kompetencer udvikles. Dette formår "Nøglen til verdens navle" ikke. Det skyldes primært dens sproglige utilgængelighed - for forfatteren blander et til tider let sprog med nogle fremmedord, som eleverne ikke umiddelbart kan finde betydningen af i konteksten, og det forvirrer. Et eksempel på dette ses i følgende afsnit: "Kunne det være, hun slet ikke var Klaia længere, men Klaias livsessens i en anden form? Og hvis det ikke var rigtigt, hvilken form var det så? Alle disse tanker fandt på at manifestere sig i et lille hik .".

Selvom romanen ikke umiddelbart egner sig som værk i undervisningen, kan den godt anbefales som frilæsningsbog til elever, der er vilde med genren, og som har viljen til at stoppe op og måske spørge til ord og sammenhænge, de ikke forstår.

Det bliver spændende at se, om Anne Iversen fremover med mere sproglig træning får fat om sproget - det er forsøget værd, for handlingen i romanen har kvalitet i forhold til genren.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.262 andre er allerede tilmeldt