Anmeldelse

Få tjek på mad

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Få tjek på mad" er sjove eksperimenter og spændende opdagelser til natur/teknik. Bogen tager udgangspunkt i børnenes hverdag og lægger op til en legende, eksperimenterende og iagttagende arbejdsform. Eleverne arbejder blandt andet med sanser, fordøjelse, madens grundkomponenter og tilberedningsmetoder. Man kan selv prøve mange af de ting, bogen fortæller om; det vrimler nærmest med små eksperimenter, forsøg og opskrifter.

Maden og sanserne, Hvad skal vi med mad?, Må man lege med maden?, Hvorfor spiser vi lige DET? og Middag med stil er alle emner, som relaterer til maden, og stofområderne er tæt på faget hjemkundskab.

Bogen, der henvender sig til 5.-6. klasse, er i bredt A5-format, og omslaget viser målgruppens elever i flotte farver. Illustrationerne er farverige og følger teksten. Sidernes røde felter giver faktainformationer, de lilla felter lægger op til aktiviteter, og de blå felter viser mikrofonen som symbol; der lægges her op til interview eller fortælling. Det er en rigtig god elevbog, praktisk og illustrativ.

Lærervejledningen gennemgår først generelt fælles mål for undervisningen i natur/teknik; herefter de faglige begreber og elevernes refleksion, og sidst, men ikke mindst, er der lagt op til evaluering. Arbejdet afsluttes med en større middag, hvor eleverne får mulighed for at vise nogle af de færdigheder, de har erhvervet sig gennem arbejdet med emnet. Lærervejledningen hører nøje sammen med elevbogen, og her finder man løbende intentionerne bag emnet. Anbefales gerne.