Anmeldelse Madkundskab
0   224

Få tjek på mad

Fakta<p>Forfatter: Peter Jepsen</p><br /><p>ISBN: 87-23-02063-6</p><br /><p>Elevbog: 52 sider, 152,50 kroner </p><br /><p>Lærervejledning: 28 kroner, 185 kroner</p><br /><p>Forlag: Experimentarium, Alinea</p>

"Få tjek på mad" er sjove eksperimenter og spændende opdagelser til natur/teknik. Bogen tager udgangspunkt i børnenes hverdag og lægger op til en legende, eksperimenterende og iagttagende arbejdsform. Eleverne arbejder blandt andet med sanser, fordøjelse, madens grundkomponenter og tilberedningsmetoder. Man kan selv prøve mange af de ting, bogen fortæller om; det vrimler nærmest med små eksperimenter, forsøg og opskrifter.

Artiklen fortsætter under banneret

Maden og sanserne, Hvad skal vi med mad?, Må man lege med maden?, Hvorfor spiser vi lige DET? og Middag med stil er alle emner, som relaterer til maden, og stofområderne er tæt på faget hjemkundskab.

Bogen, der henvender sig til 5.-6. klasse, er i bredt A5-format, og omslaget viser målgruppens elever i flotte farver. Illustrationerne er farverige og følger teksten. Sidernes røde felter giver faktainformationer, de lilla felter lægger op til aktiviteter, og de blå felter viser mikrofonen som symbol; der lægges her op til interview eller fortælling. Det er en rigtig god elevbog, praktisk og illustrativ.

Lærervejledningen gennemgår først generelt fælles mål for undervisningen i natur/teknik; herefter de faglige begreber og elevernes refleksion, og sidst, men ikke mindst, er der lagt op til evaluering. Arbejdet afsluttes med en større middag, hvor eleverne får mulighed for at vise nogle af de færdigheder, de har erhvervet sig gennem arbejdet med emnet. Lærervejledningen hører nøje sammen med elevbogen, og her finder man løbende intentionerne bag emnet. Anbefales gerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
745 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.470 andre er allerede tilmeldt