Anmeldelse

Hvorfor de kongelige ikke har krone på

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prinsesse Märtha Louise kan lide at fortælle, og hun er god til det, kunne man forsikre sig om ved hendes besøg på BogForum i november.

Her har hun tæret lidt på familiens hovedstol og fortalt historien om, hvordan der gik ged i den importerede kongefamilies prætentioner om at leve op til nordmændenes forestillinger om rigtige kongeliges hovedbeklædning. Guld og diamanter varmer ikke om ørerne, og de er ganske uforenelige med de vintersportsaktiviteter, der beskrives som uundværlige elementer i den norske nationalkarakter.

Historien om den toårige prins Olav, der måtte skifte nationalitet, da hans far hellere ville være kong Haakon af Norge end prins Carl af Danmark, er fint fortalt i realistisk gangart, men med de eventyrtræk, der naturligvis må med, når man sender en lille prins ud i verden for at finde norskheden.

Svein Nyhus formår som altid at disponere hver side og hvert opslag med kantede, afdæmpede figurer med blyantskonturer. Fint resultat, og god historie om en familie med en usædvanlig skæbne.