Anmeldelse Skønlitteratur
0   322

Hvorfor de kongelige ikke har krone på

Fakta<p>Forfatter: Prinsesse Märtha Louise og Svein Nyhus</p><br /><p>ISBN: 87-626-5244-3</p><br /><p>99,50 kroner</p><br /><p>Forlag: Carlsen</p>

Prinsesse Märtha Louise kan lide at fortælle, og hun er god til det, kunne man forsikre sig om ved hendes besøg på BogForum i november.

Artiklen fortsætter under banneret

Her har hun tæret lidt på familiens hovedstol og fortalt historien om, hvordan der gik ged i den importerede kongefamilies prætentioner om at leve op til nordmændenes forestillinger om rigtige kongeliges hovedbeklædning. Guld og diamanter varmer ikke om ørerne, og de er ganske uforenelige med de vintersportsaktiviteter, der beskrives som uundværlige elementer i den norske nationalkarakter.

Historien om den toårige prins Olav, der måtte skifte nationalitet, da hans far hellere ville være kong Haakon af Norge end prins Carl af Danmark, er fint fortalt i realistisk gangart, men med de eventyrtræk, der naturligvis må med, når man sender en lille prins ud i verden for at finde norskheden.

Svein Nyhus formår som altid at disponere hver side og hvert opslag med kantede, afdæmpede figurer med blyantskonturer. Fint resultat, og god historie om en familie med en usædvanlig skæbne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.256 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.398 andre er allerede tilmeldt