Anmeldelse Samfundsfag
0   182

Slovenien / Cypern / Malta

Fakta<p>Forfatter: Danica Veceric / Jan Willem Bultje</p><br /><p>ISBN: 87-627-0733-7 / 87-627-0730-2 / 87-627-0741-8</p><br /><p>Oversætter: Hans Chr. Dahlerup Koch og Grethe Teglbjærg</p><br /><p>198 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Nye EU-lande og EU-borgere</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs / Forlaget Flachs / Forlaget Flachs</p><br /><p>Oversætter: Hans Chr. Dahlerup Koch og Grethe Teglbjærg</p><br /><p>198 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Nye EU-lande og EU-borgere</p><br /><p>Oversætter: Hans Chr. Dahlerup Koch og Grethe Teglbjærg</p><br /><p>198 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Nye EU-lande og EU-borgere</p>

Tre flotte bøger i stort format om tre små nye EU-lande. Malta er det mindste og tættest befolkede land i EU. Maltas fantastiske historie har efterladt spor og ruiner gennem 7.000 år. Eleverne har set ridderfilm og kan supplere bogens gode gennemgang af korsriddernes historie.

Artiklen fortsætter under banneret

I dag ser eleverne i tv afrikanere på flugt lande på Maltas kyster. Det lægger op til debat om, hvad de små EU-lande kan forvente af det nye fællesskab med de andre EU-lande.

Cypern er det østligste punkt i EU, og lige nu er Tyrkiets besættelse af Nordcypern anledningen til at bremse EU-forhandlingerne om Tyrkiets optagelse. En uddybning af den kortfattede historiske gennemgang i bogen kan gøre det lettere for eleverne at følge med i den kommende ballade.

Slovenien ligger midt i Europa, hvor fire store europæiske regioner støder sammen. Vi kender ikke meget til det lille brogede land, fordi det før Balkankrigene bare var en del af Jugoslavien. Men ifølge bogen er det et spændende land i sin egen ret.

Alle tre lande har en fantastisk historie og en særdeles broget nutid. Bøgerne fanger det hele, kortfattet og med flotte lidt gammeldags illustrationer, i afsnit om folk, historie, geografi, kultur, natur, turisme og sociale forhold.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.384 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.475 andre er allerede tilmeldt