Anmeldelse

Slovenien / Cypern / Malta

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tre flotte bøger i stort format om tre små nye EU-lande. Malta er det mindste og tættest befolkede land i EU. Maltas fantastiske historie har efterladt spor og ruiner gennem 7.000 år. Eleverne har set ridderfilm og kan supplere bogens gode gennemgang af korsriddernes historie.

I dag ser eleverne i tv afrikanere på flugt lande på Maltas kyster. Det lægger op til debat om, hvad de små EU-lande kan forvente af det nye fællesskab med de andre EU-lande.

Cypern er det østligste punkt i EU, og lige nu er Tyrkiets besættelse af Nordcypern anledningen til at bremse EU-forhandlingerne om Tyrkiets optagelse. En uddybning af den kortfattede historiske gennemgang i bogen kan gøre det lettere for eleverne at følge med i den kommende ballade.

Slovenien ligger midt i Europa, hvor fire store europæiske regioner støder sammen. Vi kender ikke meget til det lille brogede land, fordi det før Balkankrigene bare var en del af Jugoslavien. Men ifølge bogen er det et spændende land i sin egen ret.

Alle tre lande har en fantastisk historie og en særdeles broget nutid. Bøgerne fanger det hele, kortfattet og med flotte lidt gammeldags illustrationer, i afsnit om folk, historie, geografi, kultur, natur, turisme og sociale forhold.