Anmeldelse It
0   236

Medier og it

- læringspotentialer

Fakta<p>ISBN: 87-7684-033-6</p><br /><p>230 kroner, 209 sider</p><br /><p>Forlag: Danmarks Pædagogiske Universitet</p>

Danmarks Pædagogiske Universitets forskningsprogram "Medier, IT og læring" har siden 2001 haft fokus på det potentiale, it og medier har for læring. Ti af programmets tilknyttede forskere bidrager i denne antologi med artikler, der går i dybden med forskellige temaer som for eksempel virtuelle læringsfællesskaber, videndeling, anvendelsen af digital portfolio og brugen af weblogs. Forskningsprogrammet dækker hele uddannelsesspektret, og det er bestemt ikke kun de artikler, der omhandler folkeskolen, der er relevante. Interessant er for eksempel anvendelsen af weblogs som et alternativt diskussionsmiljø i stedet for den traditionelle brug af computerkonferencer.

Artiklen fortsætter under banneret

En af artiklerne omhandler videndeling mellem elever som en del af læreprocessens nye organisationsform. Her træder bogens styrke tydeligt frem, forskernes refleksioner indsat i en videnskabsteoretisk kontekst og formidlet som yderst relevant læsning for den almindelige lærer.

Flere af artiklerne udspringer af forskningsprojekter under ITMF-programmet (it, medier og folkeskolen). I artiklen "Sprog med it - it med sprog" belyses integrationen af it ud fra en fagdidaktisk begrundelse. Vi får her nogle konkrete eksempler på, hvordan sproglæringen kan udfordres af et digitalt miljø.

Skolens manglende inddragelse af nye medier påvises flere gange, og der peges på nødvendigheden af en ændring af de pædagogiske og didaktiske metoder, så vi i fremtiden vil være i stand til at give eleverne et aktivt mediesprog og påvirke deres mediedannelse.

Konklusionen er, at anvendelsen af medier og it i høj grad påvirker læringen. Der sker ændringer i selve læreprocessen, og brugen af it virker desuden som katalysator for pædagogiske forandringer. Forskerne bidrager i denne antologi med gode pejlemærker på de mange nye udfordringer til undervisning og læring, som skolen skal være klar til at imødekomme.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.736 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
358 andre er allerede tilmeldt