Anmeldelse Natur/teknologi
0   375

Drager i vinden

Fakta<p>Forfatter: Lars Skibelund</p><br /><p>ISBN: 87-982119-2-7</p><br /><p>198 kroner, 96 sider</p><br /><p>Forlag: Danalund /Drageriet</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Emnet "drager" er rimeligt godt beskrevet på dansk, ikke mindst i de to kendte bøger af Poul Henningsen og Dr. Hvirvelvind. Denne nye bog, der er forfatterens andet bidrag til dragende litteratur, fremstår som både engageret og grundig - man skulle faktisk tro, at Lars Skibelund i de knap 20 år siden udgivelsen af "Drager for dig" ikke har beskæftiget sig med andet end drageflyvning i teori og praksis. Det er tydeligt, at han véd, hvad han taler om, og i høj grad bygger på sine egne mangeårige erfaringer.

Og vi kommer langt omkring. Efter en gennemgang af nødvendige materialer og udstyr er der naturligvis omhyggelige og illustrative anvisninger på bygning af en mængde forskellige drager - fra de mest simple typer til de mere spektakulære. Men man kan også blive klogere på drageflyvningens historie og på fagudtryk til korrekt beskrivelse af dragens enkelte dele.

Herudover kompetent skrevne afsnit, der behandler aspekter af dragebygning og -flyvning, som er relateret til det naturvidenskabelige fagområde: aerodynamik, meteorologi, mekanik og matematik (eksempelvis Pythagoras, trigonometri samt flade- og rumgeometri).

Bogen er med sit generelt høje niveau bedst egnet som inspirationskilde og håndbog for lærere, der giver sig i kast med tværfaglige projekter og emnearbejder på de højere klassetrin. Det fine billedmateriale fra dragefestivaler verden over, som er en del af indholdet på den medfølgende cd-rom, er med til at skærpe appetitten på at komme i gang.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.296 andre er allerede tilmeldt