Anmeldelse

Drengen fra Odense

Piccolo 24 - Musikhistorier

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet handler om begrebet anerkendelse. Som eksempel bruges H.C. Andersen, især inden han nåede berømmelsens tinde. Et godt eksempel, bare ikke børnene for længst er nået over mæthedspunktet. Materialet gennemgår hans trængsler som barn og ung i bestræbelserne for at finde anerkendelse. Det er et musikmateriale med mulighed for tværfagligt samarbejde med dansk, nævner forfatterne, og historie, synes jeg.

Materialet består af et hæfte og en cd med hørespil og fem sange. Hæftet indeholder en tegneserie, som er en slags lyttepartitur til hørespil på cd'en, et faktaafsnit i ord og billeder om H.C. Andersen og hans tid, tidstavle, en kort lærervejledning og mange elevopgaver til både musik og dansk. Endelig er der tekst, noder og becifringer til fem nye sange.

Et materiale med mange indgange, men det er noget ujævnt, som om det ikke helt kan beslutte sig for, hvilken aldersgruppe det henvender sig til. Hørespil med tegneserie henvender sig mest til de yngste elever, det rimelig vanskelige læsestof og nogle af opgaverne til de ældste, mens sangene måske mest appellerer til dem midtimellem. At anvende hæftet fra først til sidst kan være en halsbrækkende manøvre, men med lærerplanlægning og til- og fravalg kan det blive til spændende undervisning.

De fem nye sange er medrivende og muntre. Gode melodier, der dog er lidt vanskelige syng-sammen-sange. Teksterne er både og poetiske og humoristiske.