Anmeldelse Dansk
0   288

Drengen fra Odense

Piccolo 24 - Musikhistorier

Fakta<p>Forfatter: Søren Graff, Linda Wilhelmsen og Tea Bendix</p><br /><p>ISBN: 87-7761-990-0</p><br /><p>220 kroner, 40 sider</p><br /><p>Gruppesæt med ti hæfter uden cd: 440 kroner</p><br /><p>Serie: Piccolo</p><br /><p>Forlag: Folkeskolens Musiklærerforening</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet handler om begrebet anerkendelse. Som eksempel bruges H.C. Andersen, især inden han nåede berømmelsens tinde. Et godt eksempel, bare ikke børnene for længst er nået over mæthedspunktet. Materialet gennemgår hans trængsler som barn og ung i bestræbelserne for at finde anerkendelse. Det er et musikmateriale med mulighed for tværfagligt samarbejde med dansk, nævner forfatterne, og historie, synes jeg.

Materialet består af et hæfte og en cd med hørespil og fem sange. Hæftet indeholder en tegneserie, som er en slags lyttepartitur til hørespil på cd'en, et faktaafsnit i ord og billeder om H.C. Andersen og hans tid, tidstavle, en kort lærervejledning og mange elevopgaver til både musik og dansk. Endelig er der tekst, noder og becifringer til fem nye sange.

Et materiale med mange indgange, men det er noget ujævnt, som om det ikke helt kan beslutte sig for, hvilken aldersgruppe det henvender sig til. Hørespil med tegneserie henvender sig mest til de yngste elever, det rimelig vanskelige læsestof og nogle af opgaverne til de ældste, mens sangene måske mest appellerer til dem midtimellem. At anvende hæftet fra først til sidst kan være en halsbrækkende manøvre, men med lærerplanlægning og til- og fravalg kan det blive til spændende undervisning.

De fem nye sange er medrivende og muntre. Gode melodier, der dog er lidt vanskelige syng-sammen-sange. Teksterne er både og poetiske og humoristiske.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.201 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
665 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.361 andre er allerede tilmeldt