Debat

Fjern sølvpapiret nu

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der findes folk, som bliver så irriterede over sikringer, der ryger ustandselig, at de sætter et stykke sølvpapir ind i stedet. Men det er farligt at rode med stærkstrøm på den måde. Især hvis man bor i et gammelt hus.

Folkeskolen er et meget gammelt hus. Og klassens nedlæggelse, holddeling efter intelligens, ansvar for egen læring, nedlæg­gelse af specialundervisning og opløs­ning af såvel fagrækken som fællesskabet er sandt for dyden stærkstrøm.

Jeg medgiver Thorkild Thejsen (lederen i Folkeskolen nummer 14), at når det begynder at knitre ude i ledningsnettet, slår min sikring fra. Og måske er jeg for nervøst anlagt, men jeg kunne tydeligt høre det knitre, da Håbo-evalueringerne kom og sagde, at den fleksible skole vender den tunge ende nedad. Da Hellerup-snittet på 7,3 blev offentliggjort, mente jeg igen at høre en knitren der­ude. Når min sikring røg, var det nok ikke mindst, fordi det knitrede i betænkelig nærhed af den høj­eksplosive blanding af sparedagsordener, angreb på metodefriheden, Ny Løn og øget topstyring.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nu er alle kortslutninger heldigvis ikke lige farlige. Men jeg håber inderligt, at Thorkild Thejsen tager sig sammen til at tage sølvpapiret ud og sætte nogle reg­lementerede sikringer ind i Folkeskolens journalistik, inden hele hytten futter af.