Folkeskolens leder:

Menneskeofring

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ordet folkedemokrati udgik af daglig brug, da Berlinmuren faldt, men i Solrød Kommune har borgmesteren forsøgt sig med en nylancering. Ganske vist i en speciel Venstre-udgave og med et andet indhold. Men det bliver det ikke mere menneskeligt af.

Time efter time, dag efter dag, uge efter uge har utilfredse forældre fået lov til at møde op på Jersie Skole, så de har kunnet gennemføre en systematisk overvågning af undervisningen i Birte Jacobsens og Annette Stærups første klasse.

Det er uacceptabelt ud fra enhver synsvinkel; skolelederen burde selvfølgelig omgående have skredet ind. Det er der mange af Folkeskolens læsere, der har fortalt redaktionen, efter at sagen blev omtalt i januar. Men læsere har også henvendt sig for at spørge, om artiklen var fiktion og en ualmindelig dum og grov spøg, for så umenneskeligt er der vel ingen, der opfører sig i Danmark?

Jo, det er der. I Solrød Kommune. Og sagen løb så længe, at Arbejdstilsynet måtte udstede et påbud om at stoppe uhyrlighederne. Men den slags ryster ikke borgmester Mogens Baltzer. Han ankede omgående påbuddet til Direktoratet for Arbejdstilsynet.

De ene lærer er nu langtidssygemeldt, og den anden er fyret. Begge er såødelagte, at de måske aldrig kommer til at undervise igen. Men heller ikke det har gjort indtryk. I hvert fald afviste borgmesteren i TV 2 i sidste uge med forargelse i stemmen enhver tanke om, at han burde have stoppet forældreterroren med hjælp fra politiet.

Mogens Baltzer bør overveje, hvordan han ville have reageret, hvis borgmesterkontoret var blevet besat af utilfredse borgere. Hvor mange timer ville han have ventet, inden politiet var blevet tilkaldt? Resultatet af borgmesterens overvejelser må meget gerne tilflyde Folkeskolen.

Og så holder sammenligningen endda ikke. Mogens Baltzer er stemt ind i kommunalbestyrelsen af Venstrevælgere, men folkeskolens lærere er ansat til at passe deres arbejde. Ethvert fornuftigt tænkende menneske kan regne ud, at kommunen som arbejdsgiver er forpligtet til at sørge for at stoppe psykisk terror som den, de to lærere på Jersie Skole blev udsat for. Og det er da også, hvad Direktoratet for Arbejdstilsynet nåede frem til, da de behandlede kommunens anke: Forældrenes systematiske overvågning har udsat lærerne for en sundhedsskadelig risiko, og det skulle kommunen have grebet ind over for. Derfor opretholder Arbejdstilsynet sit påbud.

Men sagen kan ikke gøres god igen. Solrød Kommune har ikke levet op til sit arbejdsgiveransvar, Solrøds folkedemokrati har ofret to mennesker.-th

Ordet folkedemokrati udgik af daglig brug, da Berlinmuren faldt. Men i Solrød har man forsøgt sig med en nylancering