Debat
0   141

Stem ja - hvad ellers

Det foreliggende overenskomstresultat kan efter min mening kun stemmes igennem med et 'ja'! Begrundelse: Vi har fået en rimelig generel lønstigning. Startløn og slutløn er hævet - for slutlønsmodtagere er pensionsfordelen indlysende - og desuden er de mellemliggende løntrin også blevet tilgodeset i stor udstrækning.

De nye lønformer er sat i venteposition i mindst to år, så foreningen kan nå at finde sine ben i denne sag. At skolelederne vil overgå til en ny lønform, berører ikke hovedparten af DLF's medlemmer og syner til at blive et interessant eksperiment.

Artiklen fortsætter under banneret

Forbedringerne i arbejdstidsaftalens prøvetid med mere og i børnehaveklasselederes forhold i kursusaftale sammenholdt med, at der ikke blev ændret i F-faktoren, vejer også til fordel for et ja.

I det hele taget er der 'kun' den decentrale løn, som kan få mig til at hæve brynene, men under efterårets medlemsdebatter om kravene til Overenskomst 97 blev det netop pointeret, at decentral løn ikke var konfliktstof - og man må heller ikke glemme, at vores modpart ønskede en væsentlig højere del af lønsummen afsat til den forhadte decentrale løn. Under de givne forudsætninger et tåleligt resultat. Stem ja. Et nej vil give uoverskuelige konsekvenser for DLF.

Flemming Thomasen

Skarrild Skole

kommunerepræsentant Aaskov Kommune


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ