Debat

Stem ja - hvad ellers

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det foreliggende overenskomstresultat kan efter min mening kun stemmes igennem med et 'ja'! Begrundelse: Vi har fået en rimelig generel lønstigning. Startløn og slutløn er hævet - for slutlønsmodtagere er pensionsfordelen indlysende - og desuden er de mellemliggende løntrin også blevet tilgodeset i stor udstrækning.

De nye lønformer er sat i venteposition i mindst to år, så foreningen kan nå at finde sine ben i denne sag. At skolelederne vil overgå til en ny lønform, berører ikke hovedparten af DLF's medlemmer og syner til at blive et interessant eksperiment.

Forbedringerne i arbejdstidsaftalens prøvetid med mere og i børnehaveklasselederes forhold i kursusaftale sammenholdt med, at der ikke blev ændret i F-faktoren, vejer også til fordel for et ja.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I det hele taget er der 'kun' den decentrale løn, som kan få mig til at hæve brynene, men under efterårets medlemsdebatter om kravene til Overenskomst 97 blev det netop pointeret, at decentral løn ikke var konfliktstof - og man må heller ikke glemme, at vores modpart ønskede en væsentlig højere del af lønsummen afsat til den forhadte decentrale løn. Under de givne forudsætninger et tåleligt resultat. Stem ja. Et nej vil give uoverskuelige konsekvenser for DLF.

Flemming Thomasen

Skarrild Skole

kommunerepræsentant Aaskov Kommune