Læreruddannelsen
0   29

Minister melder sig klar til at drøfte flere penge til læreruddannelsen

Uddannelses- og forskningsministeren ser interessante perspektiver i de anbefalinger, han i dag har fået fra udviklingsgruppen til en ny læreruddannelse. Og så siger han, at han er klar til at kigge på muligheden for flere penge til uddannelsen.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har i dag fået en lang række anbefalinger til en ny læreruddannelse fra den udviklingsgruppe, som hans forgænger Ane Halsboe-Jørgensen (S) nedsatte for et år siden.

I en pressemeddelelse udtaler han, at han ser mange gode elementer i anbefalingerne.

"Der er mange interessante perspektiver i forslagene. Det gælder blandt andet udviklingsgruppens anbefaling om mere praktik og en tættere kobling mellem undervisning og praksis, men også idéen om færre mål og friere lokale rammer", siger han og slår fast, at "anbefalingerne giver et godt grundlag for det videre arbejde med at forbedre læreruddannelsen".

Udviklingsgruppen har understreget, at læreruddannelsen ikke bliver bedre uden flere penge, og Jesper Petersen siger, at han er klar til at drøfte uddannelsens finansiering.

Artiklen fortsætter under banneret

"Nu dykker vi ned i anbefalingerne, ligesom vi skal have drøftet finansiering i de tilfælde, hvor forslagene vil kræve det. Under alle omstændigheder har vi nu et rigtig godt grundlag for at diskutere politisk, hvordan fremtidens læreruddannelse konkret skal se ud. Det er et vigtigt skridt i vores fælles ambition om endnu bedre uddannede lærere i skoleklasserne i hele Danmark", lyder det uddannelses- og forskningsministeren.

Det fremgår også i pressemeddelelsen, at regeringen vil søge at indgå aftale om en styrket læreruddannelse i 2022. Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
465 andre er allerede tilmeldt