Minister melder sig klar til at drøfte flere penge til læreruddannelsen

Uddannelses- og forskningsministeren ser interessante perspektiver i de anbefalinger, han i dag har fået fra udviklingsgruppen til en ny læreruddannelse. Og så siger han, at han er klar til at kigge på muligheden for flere penge til uddannelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har i dag fået en lang række anbefalinger til en ny læreruddannelse fra den udviklingsgruppe, som hans forgænger Ane Halsboe-Jørgensen (S) nedsatte for et år siden.

I en pressemeddelelse udtaler han, at han ser mange gode elementer i anbefalingerne.

"Der er mange interessante perspektiver i forslagene. Det gælder blandt andet udviklingsgruppens anbefaling om mere praktik og en tættere kobling mellem undervisning og praksis, men også idéen om færre mål og friere lokale rammer", siger han og slår fast, at "anbefalingerne giver et godt grundlag for det videre arbejde med at forbedre læreruddannelsen".

Her er anbefalingerne til en ny læreruddannelse

Udviklingsgruppen har understreget, at læreruddannelsen ikke bliver bedre uden flere penge, og Jesper Petersen siger, at han er klar til at drøfte uddannelsens finansiering.

"Nu dykker vi ned i anbefalingerne, ligesom vi skal have drøftet finansiering i de tilfælde, hvor forslagene vil kræve det. Under alle omstændigheder har vi nu et rigtig godt grundlag for at diskutere politisk, hvordan fremtidens læreruddannelse konkret skal se ud. Det er et vigtigt skridt i vores fælles ambition om endnu bedre uddannede lærere i skoleklasserne i hele Danmark", lyder det uddannelses- og forskningsministeren.

Det fremgår også i pressemeddelelsen, at regeringen vil søge at indgå aftale om en styrket læreruddannelse i 2022. 

Lærerstuderende: Uddannelsen bliver meget bedre, hvis politikerne følger anbefalingerne og tilfører flere penge