Aarhus Kommune
0   4

Aarhus vil uddanne indeklimaambassadører

Lærere og pædagoger i Aarhus skal vide mere om samspillet mellem rum, adfærd, pædagogik og indeklima for at løse skolernes indeklimaudfordringer.

Et nyt projekt i Aarhus skal øge lærere og pædagogers viden om, hvordan de i hverdagen udnytter klasselokalernes indretning og teknologi til at skabe et bedre indeklima.

Projektet skal viden om samspillet mellem rum, adfærd, pædagogik og indeklima for at løse skolernes indeklimaudfordringer, og så skal der uddannes pædagogiske indeklimaambassadører, der kan vejlede kollegaerne, ledelsen og eleverne.

Artiklen fortsætter under banneret

Rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF) glæder sig over udsigten til en bedre samtænkning af rum og pædagogik.   

"Det kan være svært at omsætte tekniske anbefalinger til praksis, og derfor er det afgørende, at lærere og pædagoger får den nødvendige viden til skabe et optimalt indeklima for vores børn og unge. Ved at uddanne indeklimaambassadører på skolerne sikrer vi, at de enkelte rums potentialer udnyttes til fulde, og at vi sammen skaber de bedste betingelser for børn og unges indlæring, trivsel og sundhed", siger Thomas Medom i en pressemeddelelse.

Hovedpine er hverdagen for mange elever

Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Realdania, som hver især bidrager med 1 mio. kroner til projektet.

"Hovedpine og koncentrationsbesvær på grund af dårligt indeklima er hverdagen for rigtig mange skoleelever landet over. Det skal vi ændre på. Al forskning viser, at et forbedret indeklima i klasselokalerne gavner børn og unges indlæring. Det skal vi forholde os til og handle på," siger Thomas Medom.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ