Idræt
0   15

Nu skal Skolernes Motionsdag sætte officiel verdensrekord

I årevis er Skolernes Motionsdag blevet kaldt for verdens største motionsevent for børn. Nu skal titlen gøres officiel og rekorden sættes den 15. oktober. Det kræver medvirken fra alle landets skoler.

I snart 40 år har Skolernes Motionsdag været en del af den danske skolekultur, og langt de fleste danskere kender dagen, hvor skoleelever landet over på stort set samtlige skoler løber, hopper, går, danser og motionerer fredagen lang, inden de går på efterårsferie.

Det har længe heddet sig, at Skolernes Motionsdag er verdens største motionsevent for børn.

Det har blandt andet været baseret på Dansk Skoleidræts store populationsundersøgelser, hvor det har fremgået, at 96 procent af landets skoler har svaret, at de afvikler Skolernes Motionsdag. Men det er adskillige år siden, at Dansk Skoleidræt har bedt skolerne om helt lavpraktisk at registrere deres afholdelse af dagen.

Det sker nu. For årets store fokus på Skolernes Motionsdag, der i år afvikles den 15. oktober, er nemlig at sætte rekord, så titlen som verdens største motionsevent for skolebørn bliver officiel, lyder det fra Dansk Skoleidræt.

Artiklen fortsætter under banneret

Skoleidrættens grundlovsdag

"Tiden er inde til, at vi står sammen i Danmark om at få sat et deltagertal for vores stolte motionsdagstradition, som kan sætte en streg under betegnelsen 'verdens største motionsevent for skolebørn'", siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt Bjørn Friis Neerfeldt.

Han fortsætter:

"Skolernes Motionsdag har en fast plads i kalenderen på næsten alle landets skoler. Det er skoleidrættens grundlovsdag, hvor eleverne bliver sendt på efterårsferie med en dag fyldt med bevægelse og sjove aktiviteter. Det er en dag, som Dansk Skoleidræt står bag og inspirerer skolerne til indholdet af, men som alle skoler har deres helt unikke traditioner for. Den mangfoldighed vil vi gerne dokumentere i år. Dels ved at vise billeder og videoer indsendt af skolerne selv, og dels ved at vi sammen skal sætte deltagerrekord", lyder det fra Bjørn Friis Neerfeldt i en pressemeddelelse fra Dansk Skoleidræt.

Som tak for hjælpen udlover Dansk Skoleidræt en række attraktive lodtrækningspræmier blandt de skoler, der har tilmeldt sig rekordforsøget på skolernesmotionsdag.dk.

Uge 41 bliver til Danmarks Motionsuge

Og som om Skolernes Motionsdag ikke er nok i sig selv, er Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidrætsforbund, DIF, DGI og DR i deres samarbejde 'Sammen i Bevægelse' gået sammen om et nyt fælles initiativ med titlen 'Danmarks Motionsuge'.

Det sker i uge 41, der skal være en uge med fokus på motion, bevægelse og fællesskab, hvor parterne og en række andre foreninger og organisationer vil give alle danskere mulighed for at prøve nye aktiviteter.

Danmarks Motionsuge omfatter en digital platform, hvor arrangører af alverdens tilbud og begivenheder kan oprette aktiviteter, så danskerne kan finde en masse gratis bevægelsestilbud.

I den forbindelse sikrer Dansk Skoleidræt også et bredt udbud af aktiviteter til elever og lærere på landets skoler ved hjælp af de inspirationsmaterialer, der kan findes på skolernesmotionsdag.dk.

Og i samme forbindelse lægges der i øvrigt op til endnu en rekord. For samtidig med at skolerne registrerer deres deltagelse i Skolernes Motionsdag, vil de også blive spurgt, om de vil lave en danse-aktivitet på fælles-tidspunktet kl. 11.50 i Danmarks Motionsuge.

Dermed vil skolerne også blive en del af et danse-rekordforsøg, hvor Danmarks Motionsuge sigter mod at aktivere hele landet i dans samtidig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.177 andre er allerede tilmeldt