Red Barnet og Danske Skoleelever sætter fokus på mistrivsel efter corona

På torsdag afholder Red Barnet og Danske Skoleelever en temadag om mistrivsel efter corona, hvor der vil være frit tilgængeligt undervisningsmateriale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge Red Barnet og Danske Skoleelever er der stadig mange elever, der mistrives efter corona.

På torsdag arrangerer de en temadag med navnet 'Genstart Fællesskabet' med fokus på trivsel, hvor flere end 21.000 elever indtil videre er tilmeldt.

"At høre til i et fællesskab er et grundlæggende behov, som alle mennesker har. Det er simpelthen afgørende for børns udvikling og læring, at de er en del af et trygt fællesskab", siger Naja Kinch Sohn, der er seniorrådgiver og antimobbekonsulent i Red Barnet i en pressemeddelelse.

Hos Danske Skoleelever er formand Mille Mikkelsen glad for, at eleverne og elevrådene ude på skolerne kommer til at spille en stor rolle i at få styrket trivslen oven på en meget svær periode i klasserne.

"Elevernes stemme er enormt vigtig for at skabe et godt fællesskab på skolen. Det er eleverne, der ved, hvor skoen trykker, og de er hverdagens eksperter", udtaler hun i pressemeddelelsen.

På selve dagen den 26. august vil der blive sendt tre afsnit af onlineskolen 'Sofaskolen', der blev til under coronanedlukningen som et alternativ til den fysiske skole.

Udsendelserne vil hver især henvende sig til indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen og fokusere på at få styrket fællesskabet i klasserne.

Undervisningsmaterialet til temadagen ligger allerede frit tilgængeligt på forstå.dk.