Blæksprutten Heidi bor i et akvarium i marinebiologs stue

Blæksprutten Heidi flytter ind hos marinebiolog

Buster Filmfestival byder igen til efteråret på film, der kan ses i naturfagene. Fx kan man få ny viden om blæksprutter og deres evner eller følge dyrene på en gård. Klima, manglen på rent vand og ungdomsfilm om usikkerhed og begær er på programmet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle film på festivalen har tilknyttet undervisningsmaterialer til den videre bearbejdning i klassen.

Selve festivalen finder sted fra 27. september til 10. oktober, hvor filmene kan ses på stort lærred. Programmet er frigivet nu, og der er små videotrailere til gennemsyn om flere af filmene, så det er muligt at forberede undervisningsforløb.

Marinebiolog og professor David Scheel har sat et stort akvarium ind i sin stue for at kunne studere blæksprutten Heidi og interagere med hende. Den kan arbejde med redskaber og genkende ansigter, viser filmen. David Scheel og hans teenagedatter Laurel bliver klogere på blæksprutter.

Der er også flere kortfilmpakker fx om klima og ulighed, film om FN's klimamål og en række ungdomsfilm om angst, venskab, jalousi, usikkerhed og begær, hvor en række unge filmfolk har brugt sig selv i deres film.