Pension
0   33

Jørn Kokkendorff fylder 70 år

Den 13. juni fylder pensioneret lærer og medlem af arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i Danmarks Lærerforening (DLF) Jørn Kokkendorff 70 år.

Jørn Kokkendorff har haft et aktivt og engageret lærerliv, før han i 2014 trak sig tilbage. Hans tilværelse som pensionist har dog ikke været stille. Han blogger aktivt på det faglige netværk Lærersenior på folkeskolen.dk, og siden januar 2020 har han haft plads i DLF's hovedstyrelse, hvor han repræsenterer fraktion 4, som er en gruppe på 19.820 pensionerede lærere.

"Jeg blev kastet ud i et meget travlt år i hovedstyrelsen med periodeforhandlinger og ekstraordinær kongres. Siden fulgte corona, formandsvalg og afstemning om arbejdstidsaftalen. Så jeg har haft en meget stejl læringskurve, men det har været vildt interessant", fortalte Jørn Kokkendorff i et tidligere interview med folkeskolen.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

Jørn Kokkendorff var lærer i 37 år, de 35 af årene på Vorrevangskolen i Aarhus. Han underviste især i matematik og sløjd, men også i natur/teknik, historie og kristendom. For Jørn Kokkendorff har det at være lærer aldrig blot været et job, men en identitet og et fællesskab. Derfor sneg han sig stadig med til DLF-kongres, de første år efter at han gik på efterløn, har han tidligere afsløret over for fagbladet Folkeskolen.

"Det at være lærer er en identitet, og de fleste pensionerede lærere følger jo stadig med i alt, der har med folkeskolen at gøre, så du slipper ikke bare professionen som lærer. Samtidig er du som lærer medlem af et stort fællesskab".

Fagforeningsarbejdet har altid fyldt. Jørn Kokkendorff har blandt andet været tillidsrepræsentant, kongresdelegeret og medlem af kredsstyrelsen i Århus Lærerforening i 20 år. Den faglige ild brænder i den grad endnu, og Jørn Kokkendorff har stadig mange planer for, hvad han gerne vil have gennemført i DLF's hovedstyrelse. Hans vigtigste vision er fortsat at få kredsene til at se lærerseniorerne som en resurse og omvendt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
785 andre er allerede tilmeldt