Den fulde genåbning af skolen har ført til mere coronasmitte blandt lærerne

Smitten er steget blandt lærerne som konsekvens af den fulde genåbning af skolen i starten af maj, lyder det fra matematisk ekspert Viggo Andreasen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra torsdag den 6. maj har alle landets folkeskoleelever måtte komme i skole igen på samme tid. Konsekvenserne af genåbningen afspejler sig nu i smittetallene blandt lærerne.

Sådan lyder det fra lektor på Roskilde Universitet og ekspert i spredning af infektionssygdomme og COVID-19 Viggo Andreasen.

"Blandt danskere i arbejde er smitten større blandt lærerne".

Og ifølge Viggo Andreasen er der ingen tvivl.

"Forskellen er signifikant, og det betyder simpelthen, at smitten er højere i grundskolen end blandt andre, der går på arbejde", siger han og forklarer:

"Når man kan se, at det er hver eneste uge, at smitten i grundskolen er højere, og at det jo trods alt er en 0.5 procentpoints forskel, så er det altså en statistisk signifikant forskel".

Corona-ekspert om fuld genåbning: Vi ved ikke præcist, hvad det er, vi går ind og piller ved

Desuden konstaterer matematikeksperten, at der er sammenhæng mellem den gradvise genåbning af skolen og den stigende smitte blandt lærerne.

"Grundskole lærerne ligger lidt under landsgennemsnittet indtil uge 11, og så skrifter det".

Kunstigt høje positivprocenter

Lektoren pointerer dog, at blandt andet den massive testning kan påvirke tallene.

"Lærerne bliver formentligt testet mere end den gennemsnitlige befolkning", siger Viggo Andreasen.

København: Test på folkeskolerne koster over en halv million kroner om ugen

Desuden gør lektoren opmærksom på, at de generelle tal for smitten blandt danskerne er påvirket af massiv testning dette forår.

"Får du en antigen-test, der er positiv, så bliver du bedt om at få den bekræftet via en PCR-test. Det er der sådan cirka 500 om dagen, der får, og godt halvdelen af dem får også en positiv PCR-test. De 500 mennesker har jo derfor en enorm høj positivprocent, og det gør, at positivprocenterne er blevet kunstigt høje i løbet af foråret".

New mailCopy

Læs mere

What do you want to do?
Newmail