Corona
0   10

Den fulde genåbning af skolen har ført til mere coronasmitte blandt lærerne

Smitten er steget blandt lærerne som konsekvens af den fulde genåbning af skolen i starten af maj, lyder det fra matematisk ekspert Viggo Andreasen.

Fra torsdag den 6. maj har alle landets folkeskoleelever måtte komme i skole igen på samme tid. Konsekvenserne af genåbningen afspejler sig nu i smittetallene blandt lærerne.

Sådan lyder det fra lektor på Roskilde Universitet og ekspert i spredning af infektionssygdomme og COVID-19 Viggo Andreasen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Blandt danskere i arbejde er smitten større blandt lærerne".


Og ifølge Viggo Andreasen er der ingen tvivl.

"Forskellen er signifikant, og det betyder simpelthen, at smitten er højere i grundskolen end blandt andre, der går på arbejde", siger han og forklarer:

"Når man kan se, at det er hver eneste uge, at smitten i grundskolen er højere, og at det jo trods alt er en 0.5 procentpoints forskel, så er det altså en statistisk signifikant forskel".

Desuden konstaterer matematikeksperten, at der er sammenhæng mellem den gradvise genåbning af skolen og den stigende smitte blandt lærerne.

"Grundskole lærerne ligger lidt under landsgennemsnittet indtil uge 11, og så skrifter det".

Kunstigt høje positivprocenter

Lektoren pointerer dog, at blandt andet den massive testning kan påvirke tallene.

"Lærerne bliver formentligt testet mere end den gennemsnitlige befolkning", siger Viggo Andreasen.

Desuden gør lektoren opmærksom på, at de generelle tal for smitten blandt danskerne er påvirket af massiv testning dette forår.

"Får du en antigen-test, der er positiv, så bliver du bedt om at få den bekræftet via en PCR-test. Det er der sådan cirka 500 om dagen, der får, og godt halvdelen af dem får også en positiv PCR-test. De 500 mennesker har jo derfor en enorm høj positivprocent, og det gør, at positivprocenterne er blevet kunstigt høje i løbet af foråret".

What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ