Udeskole
0   4

Billedserie: Tag med til snit og bål

Lærere og elever i 3.b på St. Magleby Skole er draget i udeskole, hvor den står på snit og bål. I skolefritidsordningens bålhus får de hjælp til at håndtere knive og ild af friluftsvejleder Kay Weiss fra Dragør Kommune. Eleverne snitter spåner af den første pind, og så lærer de at tænde bål med spånerne. Bagefter skal eleverne snitte en brummer ud af et nyt stykke træ.

Eleverne har prøvet at snitte i træ tidligere - de har snittet en smørekniv og en tupilak. I dag skal de snitte en brummer og tænde et bål, men først og fremmest handler det om at lære at bruge en skarp kniv og at have fornuftig omgang med ild.

Skolerne i Dragør bruger flittigt frilufts- og naturvejlederne. De er med til at give lærerne inspiration til udeskole og aktiviteter. 3.b skulle egentlig have været på Kongelundsfortet, men i coronatider er bustransport et problem. I stedet finder lærerne på muligheder i og omkring skolen. Kun 20 minutter væk i børnegåtempo ligger Lunden, hvor de kan lave mange forskellige udeaktiviteter. Skolen er tæt på stranden, og så er der altså også bålhuset på skolens grund.

Lærerne fortæller, at der er sat timer af til at få mere udeskole, fordi udeskole kan noget helt specielt. Nu er det snit og bål, hvor nogle af teknikkerne fra håndværk og design bliver afprøvet, men det kan også være sanser og fortællinger, sprogforståelse, matematik eller noget helt andet.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.344 andre er allerede tilmeldt