Debat

Podcast om barnets lov

Hvordan kan barnet komme mere i centrum?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I januar 2021 kom det længe ventede udspil fra Regeringen til Barnets lov. Allerede i nytårstalen 2020 pegede Mette Frederiksen på behovet for at sætte udsatte børn på dagsordenen. Efter udspillet blev offentliggjort har det været debatteret heftigt, med både opbakning og kritik. Fortalerne er begejstrede for, at børnenes perspektiv og rettigheder styrkes, mens kritikerne peger på, at det er til skade for både børn og forældre at der i højere grad fokuseres på barnet, fremfor barnet i familien. Der er også kritik af andre aspekter, fx det øgede fokus på tvang, at forældre kan rammes økonomisk af den nye lov etc. I denne episode vil vi forsøge at blive klogere på, hvad udspillet Børnene Først egentlig betyder, hvilke børnesyn den er udtryk for, og hvad det ændrede perspektiv betyder for børn – ikke kun rettighedsmæssigt, men også socialt. Vi har inviteret jurist og Ph.d. Idamarie Leth Svendsen, socialrådgiver Jette Wilhelmsen, som er leder af Johannahuset - Danmarks første krisecenter for børn og unge og lektor, socialrådgiver, familieterapeut og cand. Soc. Sussie Nielsen fra Københavns Professionshøjskole. 

I udsendelse kan du høre om:

- de vigtigste hovedpointer i udspillet

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

- en juridisk og socialfaglig drøftelse af potentialer og udfordringer i udspillet

- en drøftelse af betydningen for børnene, forældrene og de professionelles råderum

Find episoden på din favorit podcastafspiller eller her: https://share.transistor.fm/s/48c77c45