Debat

Frontlinjens helte eller kanonføde?

Glemmer du? Så husker vi det skidt i fjor...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

KL og dlf-toppen fejrer sig selv, hinanden og den nyfundne 'gode' A20. Der var ingen grænser for hvilke muligheder aftalen uden rigide bindinger og tal kunne rumme - den blev beskrevet af den afgående formand som nærmest magisk:

Denne her aftale kan både mærkes af hver enkelt lærer som en forbedring, uden at den på nogen måde vil begrænse lederne i forhold til L409?

Aha? Det lød for godt til at være sandt, og mon ikke det allerede er ved at gå op for ja-hattene rundt omkring, at det skridt fremad, som de håbede vi tog med A20, nok skal dokumenteres med et skarpt digitalt målfoto, for overhovedet at se fremskridtet?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Corona kan selvfølgelig blive det hjørnespark som KL OG dlf kan sparke bolden ud til i håbet om at ingen opdager hvor pauvert det vil gå... og det vil nok også blive forsøgt løbende gennem foråret?

De lovede forbedringer vil nok blive uddelt som det konsulenter kalder 'suttekick' (altså at man må nøjes med at glæde sig på sidemandens vegne). "Det er sådan at forandringer tager tid, og nogen steder fungerer det bedre end andre"... (har vi hørt det før? F.eks. Når reformen forklares)... det må man så glæde sig over hvis man hører til den grupper der intet fremskridt mærker, men nu har en aftale om at være uden indflydelse, fremfor en lov! Glæd jer, hvis I kan?

Årsagen til at det vil fungere med store lokale forskelle (som med reformen mest med eksempler på dysfunktionalitet), er at man fra dlf valgte at acceptere et ultimativt krav fra KL om at lave en central aftale om at TR er vigtig og at alt skal løses lokalt der! 

Det var en træt, bange og kuet dlf-top som overbeviste lærerne om at en aftale der ikke kunne forklares var god. Den var så god at man ikke behøvede tid til diskussion af den, og endda så god at det igen ville blive fantastisk at være lærer - så godt at Bondo trak sig og Gordon lovede 7 fede år...

Skal Bondo så ud i verdens bedste job?

Er det første af Gordons fede år i gang?

Har vi startet stopuret, eller stoppet starturet?

Griner KL over at de slap af L409 krogen?

Er regeringen lettede over at L409 ikke skulle ind i OK21-dagsordenen?

Hjalp vi os selv med "det forhastede ja" i ly af skolestarten?

Vil samarbejdspolitiken kaste frugter af sig i form af bedre vilkår?

Vil lærernes indsats under Covid-19 blive skattet og belønnet, eller vil vi blive betragtet som godtroende og velvillige offerkvæg, som altid klasker hælene sammen og makker ret?