Debat

"Bliv - og kæmp!"

Vi, der stemte "nej" og anbefalede andre et "nej" til arbejdstidsaftalen (A20) bør blive i DLF og kæmpe. Ikke mindst vores hårdtarbejdende tillidsrepræsentanter har brug for os nu.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Masser at være knotten over

I diverse debatindlæg, især på de sociale medier, kan man høre lærere proklamere, at de enten har meldt sig ud af DLF eller overvejer at gøre det.

Men det er den forkerte medicin for bedre arbejdsforhold og en bedre folkeskole.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg er tillidsrepræsentant og anbefalede mine kolleger at stemme "nej" til den forelagte arbejdstidsaftale (A20), og det ville jeg gøre igen. Der er, ud over selve aftalen, utallige kritikpunkter, som kan fremdrages - for kort tid til debat, for få, der kunne stemme, ensidig ja-kampagne osv. osv.

Der er således masser af ting at være knotten over, og hertil kommer skuffelsen over, at det blev et "ja".

Din TR og DLF har brug for dig

Ser man en smule anderledes på det, så tænker jeg, at "nej-siden" bør være stolt over, at det trods ovenstående modstand lykkedes at få 1/3 af dem, der afgav stemme til at stemme "nej".

Der er altså en massiv skepsis blandt lærerne i folkeskolen i forhold til indholdet i A20. Den skepsis får din TR brug for i de debatter og møder, som skal være i forhold til, hvordan man skal gribe de muligheder an, som findes i A20, hvor mikroskopiske, man end måtte mene, at de er.

Det kan ikke nytte noget, at de skeptiske og skuffede forlader fællesskabet.  Fællesskabet skal derimod vise sin styrke ved at favne både "ja- og nej-siden".

Det kan vi KUN gøre indenfor i DLF, for det er der, vi står stærkt.

Jeg er ganske sikker på, at DLFs ledelse, trods glæden over et "ja", er helt klar over, hvilket ansvar de står med i forhold til alle dem, der stemte "nej" - ellers er de aldeles tonedøve.

Bliv - og kæmp!

Min opfordring skal derfor lyde til alle jer skuffede og frustrerede "nej-sigere": Bliv i DLF og hjælp jeres TR med at "trække i arbejdstøjet", og hjælp ham / hende med at få så meget magt bag krav om forbedring som overhovedet muligt, jeres stemme bliver helt uundværlig i den proces.

God kamp

Steen Agersø

TR - Marstal Skole