Arbejdstidsaftale A20
2   8

Partierne bag lovindgrebet glæder sig over arbejdstidsaftalen

Alle tre partier, der dannede regering i 2013, glæder sig over, at et nyt udkast til en arbejdstidsaftale endelig kan afløse den forkætrede L 409. "Det er lidt sjovt, at man nu jubler over, at man har afmonteret en af sine største fejl", synes Henrik Dahl, Liberal Alliance.

"Det har aldrig været meningen, at arbejdstid skal bestemmes ved lov. Tillykke!"

Sådan lød det sent tirsdag eftermiddag på Facebook fra den socialdemokratiske undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, da Lærernes Centralorganisation og KL endelig kunne offentliggøre et udkast til en ny aftale om lærernes omdiskuterede arbejdstid.

Artiklen fortsætter under banneret

Med aftalen, der nu skal til urafstemning blandt lærerne og godkendes i KL's bestyrelse, er håbet, at der definitivt kan sættes et punktum efter syv års konflikt om lærernes arbejdstid.

"Det er SÅ vigtigt, at parterne har fundet hinanden i aftaleudkast, som lærerne nu skal stemme om. Det er afgørende for folkeskolen, og ikke mindst for lærerne", skriver Pernille Rosenkrantz-Theil.

Og kommunernes og lærernes enighed om aftaleudkastet medfører ikke blot tilfredshed hos undervisningsministeren.

Udtalelser fra også både SF og de Radikale vidner i det hele taget om en markant lettelse hos alle de tre partier, der udgjorde regeringen under statsminister Helle Thorning-Schmidts ledelse i 2013, da Lov 409 og folkeskolereformen blev vedtaget, også med borgerlige stemmer.

Stort tilbagetog

Det finder Liberal Alliances undervisningsordfører, Henrik Dahl, lidt morsomt. På Facebook noterer han, at han efter den nye aftale ikke kan komme i tanker om et større tilbagetog siden 1812, hvor russisk kampvilje og kulde tvang Napoleon på et ydmygende og smertefuldt tilbagetog med store tab.

"Det er et tilbagetog især for socialdemokraterne. Det var dem, der gennemtrumfede den Lov 409. Nu er den bare afmonteret, og nu jubler de. Det er da morsomt. Der er gået syv år, og så jubler man over, at man har afmonteret en af sine største fejl. Nogle gange er det altså nemt at være politiker. Man kan lave en kæmpe bommert og så satse på, at folk ikke kan huske en pind. Nogle år senere kan man så afmontere sin fejl og tage stikket hjem. Det er da lidt sjovt", siger Henrik Dahl.

Han tør ikke vurdere betydningen af arbejdstidsaftalen.

"Tandpastaen er jo ude af tuben. Du får ikke afmonteret reformen alligevel, selv om den er en katastrofe", siger han.

Også SF's undervisningsordfører, Jacob Mark, lufter sin fortrydelse over det, der skete i 2013.

"Det er ikke klogt at lave en reform og samtidig kaste de mennesker, der skal drive reformen, under bussen. Når man finansierede store dele af reformen med lærernes arbejdstid, så er det en fejl. Det har vi forsøgt at rette op på lige siden", siger Jacob Mark til Ritzau.

Samme melding kommer fra de Radikales skoleordfører, Marianne Jelved:

"Vi er fuldstændig på det rene med, at det er uholdbart, at der ikke har været en arbejdstidsaftale. Så det er mægtigt tilfredsstillende, at der nu er en aftale. Det er en misforståelse, at man kan tryne sig igennem. Det har ikke ført til noget som helst positivt for folkeskolen", siger Marianne Jelved til Ritzau.

Både de Radikale og SF understreger, at den nye aftale ikke ændrer på den kendsgerning, at der er behov for flere resurser til folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ